22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartın İnkumun'da sel sonrası çalışmalar başladı

Pekçok ev ve işyerinde su baskınlarının meydana geldiği İnkumu Beldesi’ne elektrik ve su verilemiyor. Apartmanların giriş katlarını su basması nedeniyle çok sayıda vatandaşın evlerinde mahsur kaldığı beldede incelemelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, yaklaşık 500 ev ve işyerinin su altında kaldığını, 150 aracın da zarar gördüğünü belirtti.

Yalçınkaya, "Bu bir felaket. Beldemizde yaşanan bu olaylar elimizi kolumuzu bağladı. Yardıma muhtaç duruma geldik. Bartın Valiliği başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ekiplerini beldeye sevk etti. Suları çekmeye çalışıyoruz. Yeni bir yağış dalgası olacağı söyleniyor. Eğer yağmur etkili olursa, zarar daha da artar" dedi.


İnkumu Beldesi’nde içme suyu sıkıntısı çekilmesinin ardından belediye ekipleri su tanklarını bölgeye sevk ederken, AK Parti Bartın Milletvekilleri Asım Kulak ve Hacı İbrahim Kabarık da beldeye giderek incelemelerde bulundu. Beldede zarar tespit çalışmaları ise sürüyor.

BARTIN (İHA) -
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 17:07:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
namık kemal IP: 88.228.59.xxx Tarih : 25.02.2008 18:04:26

valla cok korkun olmus ben daha gecen sene ordaydım ama ben nıye gormedım emmı oglu gedık pansıyonu bilirmisin ahmet gedik var pansıyonun sahıbı ona dekı namıkın selamı var