18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Bartın Irmağı kano ile tanınacak

Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Bengütay ve Kano Federasyonu Asbaşkanı Fatih Sani, Kano Bartın İl Temsilcisi Muharrem Denizci ile birlikte Bartın Irmağı'nda incelemelerde bulundu.

Bartın Boğaz Mevkii'nden tekneyle birlikte Bartın Irmağı'nda incelemelerde bulunan federasyon yetkilileri, Kano Federasyonu'nun 2009 yılı faaliyet programı çerçevesinde Durgun Su Türkiye Kano Şampiyonası'nın Bartın Irmağı'nda yapılabileceğini açıkladı.

Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Bengütay, Bartın Irmağı'nı kano sporuyla tüm dünyaya tanıtabileceklerini belirterek, "Kano, uygulanması ve seyretmesi zevk ve heyecan veren bir spor dalıdır. Olimpiyatlarda en çok izlenen ve en çok madalya veren spor dalları arasında yer almaktadır. Olimpiyatlarda 48 dalda madalya veriyor. Kano sporu sayesinde ülkelerin çevrenin korunmasına karşı gösterdikleri özenin yanında spor ve kültüre verdikleri önem onların gelişmişliklerine yansımaktadır. Kano sporunun Bartın bölgesindeki uygulanabilirlik şartlarını değerlendirmek için Bartın'a geldik. Kanonun değişik branşlarını Bartın Irmağı ve denizde yapabilme imkanı var. Kano bir doğa sporudur. Burası da doğa ile bütünleşmiş bir yerdir. Denizleri, deniz kanosu yapılacak bir bölgedir. Bölgenin yerel yetkilileriyle birlikte Kano Federasyonu'nun işbirliğiyle Bartınlı gençleri su sporlarına yönlendirip, özellikle kanoda ulusal ve uluslararası alanda Türkiye'nin sesini duyurmak istiyoruz" dedi.

Kano Federasyonu Asbaşkanı Fatih Sani de, Bartın Irmağı'nın doğal şartları ile kano sporunun yapılmasına müsait olduğunu ifade ederek, "Bartın Kano İl Temsilciliğimizin Bartın'da kano sporunun yapılabileceğine dair müracaatları oldu. Bartın ırmağının resimlerini bize gönderdiler. Bartın'ı kano sporu açısından projelendirme kapsamına aldık. Bartın'da neler yapabileceğimize dair değerlendirmeleri yapmak için buraya geldik. Burası gerçekten durgun su kanosu ve deniz kanosu açısından uygun bir yer. Bartın ırmağının uzunluğu ve suyunun da akışkan olmaması durgun su kanosunun burada yapılacağını bize gösterdi. Özellikle maraton dediğimiz branşı federasyonumuzun programına aldık. Bartın ırmağında böyle bir yarışı 2009 takvimine koyacağız. Burada yarışma düzenlemek istiyoruz. Buranın gençlerini de bu spora daha rahat çekebileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Kano Federasyonu Başkanı Sami Bengütay ile Asbaşkan Fatih Sani, Bartın Irmağı'nda şampiyonalar düzenlenmesi için Bartın Valisi İsa Küçük ile görüşme yapıp, destek isteyecek.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 17:22:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?