18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Bartın Irmağı'nda çirkin görüntüler

Bartın kent merkezine giriş ve çıkışın sağlandığı Kemerköprü ve Asma Köprü altından geçen Bartın Irmağı'ndaki çevre kirliliğinin önüne geçilemiyor.

Yağmur yağmadığı için su seviyesi azalan ırmağa dökülen kanalizasyonlar çevreye pis koku yayıyor.

Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, ırmak akışının sağlanması için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.


Uzun süredir yağmur yağmaması sonucu su seviyesi azalan Bartın Irmağı'nda çirkin görüntüler ortaya çıktı. Kanalizasyonlardan dökülen atıkların oluşturduğu çevre kirliliğine önlem alınamıyor. Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Devlet Su İşleri (DSİ) Şube Müdürlüğü'nden ırmak akışının sağlanabilmesi için yardım talebinde bulunduklarını ve ırmak akışının sağlanması için gereken iş makinelerini beklediklerini ifade etti. Başkan Altıntel,"Başkan Altıntel,"Boğaza kadar ırmağın rengi kahverengi. Akıntı yok, dolayısıyla yüzeysel kirlilik var. Yağmur yağmasını bekleyeceğiz. Bu arada boş durmuyoruz. Kemerköprü ile Asma arası daha kirli. DSİ ile yaptığımız yazışmalarda Asma Köprüsünün altında yapılan çalışmalarda taş yığınları bırakılmış, buranın temizlenmesi için makine istediklerini söylediler. Eğer bu makine gelmezse kendi imkanlarımız Fen İşlerimizle onların makineleri ile oranın akıntısını kısmen sağlayacağız. Bir tek Kemerköprü'de Terfi merkezimiz var. Orayı ihaleye çıkartıyoruz. Burası tamamlandıktan sonra kanalizasyon ırmağa akmaktan kurtarılacak. Fakat su seviyesini yükseltmek için dua edip, yağmur yağışı da beklemek zorundayız. Yağmur sonrası ırmak yükselecek. Başka çaremiz de yok" dedi.


Özellikle Kemerköprü ve Asma Köprü civarında oturan ve çalışan vatandaşlar, ortaya çıkan kanalizasyon atıklarının oluşturduğu kokudan rahatsızlık duydu. Vatandaşlar ilgilileri ırmağın temizlenmesi için göreve çağırırken, ırmak yüzeyinde oluşan kanalizasyon atıkları, pet şişeler, poşetler ve çeşitli atıklar gözlerden kaçmadı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 09:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?