15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartın Kitap Fuarı 11 yaşında

Bartın'da 1997 yılından bu yana kesintisiz olarak düzenlenen Bartın Belediyesi Kitap Fuarı'nın bu yıl 11.'si yapılacak.

20 Kasım 2007 tarihine kadar sürecek olan Kitap Fuarına bu yıl, Ayşe Kulin, Yelda Baler, Işık Kansu, Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Prof. Dr. Kadir Erdin, Prof. Dr. Metin Sarıbaş, Deniz Som, Ümit Zileli, Orkun Uçar, Saygın Ersin, Burak Turan, Prof. Dr. Mithat Sancar, Yrd. Doç. Dr. Sezai Temelli, Ümit Sarıaslan, Servet Sarıaslan, Ayşe Kilimci, Kemal Kocabaş ve Savaş Ünlü katılıyor. Ayrıca Ressam Cemil Eren'in de fuar kapsamında 17 Kasım Cumartesi günü resim sergisi açılacak.

Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Kitap Fuarı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kitapla Aydınlığa sloganı ile Bartın'da başlayan kitaplı günler 11. yılına ulaştı. İlk kez 1997 yılında düzenlenen Bartın Belediyesi Kitap Fuarı'nın 11.'si 15-20 Kasım 2007 tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Hep büyük şehirlerde gerçekleştirilen bu organizasyonları 11 yıldır Bartın gibi, fiziki olarak en küçük, ancak insanlarının sosyal, kültürel, sanatsal ve eğitim yapısıyla büyük bir ilde gerçekleştirmenin gururunu taşıyoruz. Bartın'da yaşayan vatandaşlarımız, televizyonlarda izlediği, yazılarıyla gazetelerde takip ettiği, kitaplarını okuduğu çok değerli gazeteci, yazar, şair ve bilim adamlarımızı bu etkinlik kapsamında kendi kentlerinde görüp, aynı havayı soluyor, katıldıkları söyleşilerde fikirlerini paylaşıyor" dedi.

Anadolu'nun TÜYAP'ı olma yolunda ilerleyen ve büyük şehirler dışında Anadolu'da düzenli olarak gerçekleştirilen tek kitap fuarı olan Bartın Belediyesi Kitap Fuarı'na bugüne kadar 157 yazar, şair, gazeteci ve bilim adamı katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 16:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?