17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın Kitap Fuarı başladı

Bartın Belediyesi Kitap Fuarı'nın bu yıl 12.'si düzenlendi.
Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen 12. Kitap Fuarı açılışına Bartın Valisi İsa Küçük, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Hayrettin İmren, Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Osman Kılıç, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Kaplan, Ankara Polis Akademisi Başkanı Vadi Çiçekli, Bartın Emniyet Müdürü Mesut İnce, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, yazar, gazeteci, şair, yayınevi sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, 1997 yılından bu güne kadar kitap fuarı etkinliklerinin devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Daha önceki belediye başkanlarımızdan Oğuz Pir ve şu an milletvekili olan Rıza Yalçınkaya'nın bıraktığı emaneti devam ettiriyoruz. İki seneden beri kitap fuarını bu şekle getiren bir belediye başkanı olarak kitap severlere bu güzel ve mutlu günü tattırdığım için çok mutluyum. Bu benden sonra da devam edecektir. Çünkü gelenek haline geldi. Bartın Belediyesi'nin, Bartın halkının sanat ve kültüre ne kadar önem verdiğini, kitaba ne kadar önem verdiğinin kanıtıdır bu faaliyetimiz."


HASAN BAYRI ŞİİR YARIŞMASI
Bartın'da, 1998 yılından bu yana düzenlenen Hasan Bayrı Şiir Yarışması'nda bu yıl dereceye girenlere Kitap Fuarı'nın açılış gecesinde ödül verildi. Yarışmaya 45 il, KKTC, Azerbaycan ve İsveç'ten toplam 157 kişi 393 şiir ile katıldı.
Jüri üyeliklerini Altay Öktem, Betül Tarıman, Can Sinanoğlu, Müslim Çelik ve Necla Orhan yaptı. Yarışmada, İstanbul'dan Emin Şir "Kayıtdışı Tarihsel Gazel" isimli şiiriyle birinci, Ankara'dan Vadi Çiçekli "Bir Daha Düşün" isimli şiiriyle ikinci, İzmir'den Alper Akdeniz "Dört Mevsim Aşkı Tattım Ellerinde" isimli şiirleriyle üçüncü oldu.


Eskişehir'den Erhan Erginsu "Aramızın İsim Özürlü Hali" isimli şiiriyle mansiyon kazandı. Dereceye girenlere ödülleri Bartın Valisi İsa Küçük, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Hayrettin İmren ve Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel ile Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Kaplan verdi. Açılış gecesinde Vedat Türkali'ye Kitap Fuarı Onur Plaketi verildi. Gece son olarak gazeteci yazar Coşkun Aral'ın hazırladığı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.


Bartın Belediyesi 12. Kitap Fuarı etkinlikleri 18 Kasım gününe kadar söyleşi, imza günü, sergi, panel ve belgesel gösterimlerle devam edecek.
Bartınlı Şair Hasan Bayrı'nın adının yaşatılması amacıyla geleneksel olarak düzenlenen yarışmaya Bartın, Ankara, Balıkesir, İzmir, İstanbul, Van, Denizli, Malatya, Isparta, Çankırı, Karaman, Edirne, Karabük, Sinop, Diyarbakır, Zonguldak, Antalya, Hatay, Gaziantep, Kocaeli, Çanakkale, Çorum, Adana, Batman, Düzce, Manisa, Amasya, Kayseri, Eskişehir, Aydın, Sivas, Kahramanmaraş, Muğla, Samsun, Kırıkkale, Afyon, Adıyaman, Mersin, Bursa, Erzurum, Bolu, Giresun, Uşak, Siirt ve Erzincan ile Azerbaycan, İsveç ve
KKTC'den amatör ve profesyonel şairler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 12:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?