22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartın marka şehir olacak

Bartın Valisi Halil Işık, Bartın'ın marka şehir olması yönünde titizlikle çalışacaklarını belirtti.


Bartın'a atandığı günden itibaren Bartın'ı, Bartın'ın resmi kurum ve kuruluşlarını, halkını, halkın yaşam tarzını, gelenek ve görenekleri, Bartın'ın kültürü, sanatı ve turizmini mercek altına alan Bartın Valisi Halil Işık, Bartın'ı marka şehir yapmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.
2 Ocak 2009 tarihinde göreve başladığı günden itibaren halkın arasına girerek Bartın'la ilgili bilgi alan Halil Işık, Bartın'ı marka tescilli bir şehir yapmak için düğmeye bastı. Daha önce Adıyaman'da yaptığı çalışmalarla Adıyaman'ın tanıtımının yapılmasına önemli katkı veren Vali Halil Işık, şimdi de Bartın turizm planı üzerinde çalışmalara başladı.


Bartın'ın tanıtımının yapılması gereken bir il olduğunu anlatan Vali Işık, şöyle konuştu: "Gerek turizm gerek tarihsel dokusu ile Türkiye'nin ender güzellikleri arasında yer alan bir şehrimiz. Bartın'ın marka olması için birçok unsurlarımız var. Bunları tespit etmeye başladık. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Bartın'ı iyi anlatabilirsek Bartın'ı marka tescilli bir şehir yapabiliriz. Marka tescilli bir şehir olmamız bizim için çok önemli. Marka tescili bir kentin kendi başına bir tanıtımı demektir. Bizim de
amacımız bunu en iyi şekilde yapabilmektir."


Bartın Valisi Halil Işık, tarihi ve turistik ilçe Amasra'nın Bakacak mevkiinde çirkin görüntü oluşturan tabelaların yeniden düzenlenmesi için Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne görev verdiğini, Bakacak mevkiindeki tabelaların yerine doğa ve çevreye uyumlu bir çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 15:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?