17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın PMO, sempozyuma katıldı

İstanbul'da ikincisi gerçekleştirilen Uluslararası Peyzaj Mimarlığı Sempozyumu'na katılan Bartın PMO Genç üyeleri sempozyumu değerlendirdi.


25 üye ile Uluslararası Peyzaj Mimarlığı Sempozyumu'na katılan Bartın Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Genç üyeleri, İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla kampusunda gerçekleştirilen sempozyumda yurtdışı ve Türkiye'de bulunan peyzaj mimarlarıyla buluştu. ''Akdeniz Ülkelerinde Peyzaj Mimarlığının Geleceği, kimlik ve hedefler'' başlığı ve ana teması ''Kültürel Peyzajlarda Kimlik Değişimi'' konuları işlendi.

Programda TMMOB Başkanı, IFLA Başkanı Prof. Dr. Diane Menzies, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Dr. Ayşegül Oruçkaptan, EFLA Başkanı Prof. Dr. Fritz Auweck, PHALA Başkanı, ECLAS Başkanı Jeroen de Vries, Greenwich Üniversitesinden Robert Holden gibi konukların sunumları katılımcılara ışık tuttu.

Sunumlar arasında verilen kahve molalarında Bartın PMO Genç, dünyanın önde gelen peyzaj mimarları ile tanışma imkanı buldu. Sempozyum sunumlarından sonra 4 farklı konuda atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Bu atölyelerde peyzaj mimarlığının tanıtımı, eğitimi gibi 4 farklı konuda tartışmalar yapıldı.

Sempozyumun sonunda bir sonraki sempozyumun 2010 yılında Lübnan'da yapılmasına karar verildi. Sempozyum dönüşü Bartın PMO Genç temsilcileri üyelerle buluştu ve sempozyumda edindikleri bilgileri ve tecrübeleri PMO Genç üyeleriyle paylaştı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 16:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?