18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Bartın pulu turizme katkı sağlayacak

Bartın PTT Başmüdürlüğü, 29 Ağustos tarihinde basılan Bartın Pulu sayesinde Bartın'ın tanıtımının yapılmasının amaçlandığını açıkladı.


PTT Genel Müdürlüğü tarafından zaman zaman çeşitli konularda pullar bastırılarak hem filatelik yönden hem de bastırılan pulun konusu ile tanıtımlar yapılıyor. Bartın PTT Başmüdürlüğü Bartın ile ilgili bugüne kadar sürekli veya anma pulu olarak pul bastırılmadığını, Vali İsa Küçük'ün talimatlarıyla ilk defa Bartın Pulu basımı için 2007 yılında çalışma başlatıldığını bildirdi. Yapılan çalışmalar sonucunda belirlenen pul örneklerinin Bartın Valiliğinin internet sitesinde halka tanıtıldığını belirten Bartın PTT Başmüdür Vekili Abdullah Taşdelen, "Bartın Valiliğinin internet sitesinde halk oylamasına sunulan pul örnekleri Başmüdürlüğümüzce Genel Müdürlüğümüze sunulmuştur.

Genel Müdürlüğümüz tarafından da illerimiz Sürekli Posta Pulu serisinde 29 Ağustos 2008 tarihinde tedavüle sunulmak üzere Bartın pulu bastırılmış bulunmaktadır. 29 Ağustos 2008 tarihinden 2008 tarihinden itibaren tüm PTT iş yerlerimizde 65 yeni kuruştan satışa sunulan posta pulu sürekli posta pulu serisinden olup mektup postası gönderilerinde kullanılacaktır" dedi.
Bartın PTT Başmüdür Vekili Abdullah Taşdelen, Genel Müdürlük tarafından bastırılan Bartın posta pulu ile Bartın'ın yurtiçi ve yurtdışında tanıtımının yapılmasında önemli bir katkı sağlanacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 11:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?