17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın sahil kenti olacak

BARTIN SAHİL KENTİ OLACAK

Bartın Valisi İsa Küçük, şehrin sahile taşınması ve sahil şeridindeki sosyal yaşamın senenin 12 ayında canlanması için hayalinde İnkum tünel projesi olduğunu belirtti.

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Yönetim Kurulu, Bartın Valisi İsa Küçük'ü ziyaret etti. BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Kartal, Aynur Yıldırım, Yaşar Bahçıvan, Aydemir Toksöz, Mehmet Çelikkaya, Naci Ünal, Salih Günay, Sabri Karaman ve Sefai Cesur'dan oluşan heyeti makamında kabul eden Vali İsa Küçük çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bartın'ın demir-çelik üssü olabileceğini anlatan Vali İsa Küçük, şehrin gelişme ve kalkınması için daha ileriye bakılması gerektiğini söyledi. İlerlemeyi araba sürmeye benzeten Vali İsa Küçük, "Araba sürerken burnumuzun önüne bakarsak kaza yaparız. Şehirlerin gelişmesi ve kalkınması için daima ileriye bakmak gerekir. İşadamı, sanayici ve yatırımcıların daha iyi şartlarda çalışabilmesi için sağlıklı alt yapı oluşturma, ihtiyaçları olan gereksinimlerin temini için sürekli bir çalışma ve takip içindeyiz" dedi.

Doğalgaz, OSB'nin genişlemesi, özel sektörün öğrenci yurdu yapması, OSB'deki enerji sıkıntısı, ve hava kirliliği gibi konulara da değinerek BAKİAD Yönetim Kurulu ile fikir alışverişinde bulunan Vali İsa Küçük, Bartın'ın sahile taşınması için İnkum tünel projesini gündeme getirdi. Liman mevkii ile İnkum arasına 600 metre uzunluğunda bir tünel yaparak 3 kilometrelik sahil şeridi bulunan İnkum tatil beldesinin yaz, kış hareketlenmesi sağlanıp sosyal yaşamın canlanacağına dikkat çeken Vali Küçük, bu tünelin yapım, kaynak ve işletim formülü hakkında da alternatifler ortaya koydu. Batı Karadeniz'in ve Bartın'ın gözde sahil tatil beldesi İnkumu'nun sadece yaz sezonunda 3 ay kullanılan bir yer değil tüm yıl yerleşik hayat olan Bartınlıların yaşadığı yer haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Küçük, "Orada bulunan 2 bin 300 konutu da sosyal yaşama katmalıyız. Burada liman mevkiinden İnkumu'na yaklaşık 600 metre olan tünel yapımı konusunu tekrar tartışmaya açmak istiyorum. Ayrıca, belediye ile İl Özel İdaresi olarak, ortak şirket kuralım, tüneli yapalım ve işletelim" diye konuştu.

İşadamı, sanayici ve yatırımcıların yaşadığı sıkıntılar, Bartın'ın gelişmesi ve kalkınması için gerekli kamuoyu oluşturmada üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ise, Vali İsa Küçük'e yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Olağan Genel Kurul yaparak BAKİAD Yönetim Kurulu'na seçilen işadamlarını tebrik eden Vali İsa Küçük, BAKİAD yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.

Bartın Valisi İsa, Küçük'ün şehrin sahil şeridine taşınması ve sahil şeritlerinde sosyal yaşam ve turizmin senenin 12 ayına yayılması için hayal ettiği İnkum tünel projesi 2023 Bartın Projesinde de yer alıyor. Vali Küçük, geçen yılın Mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı himayelerinde sürdürülen, cumhuriyetin 100. yılına yönelik projeksiyonların yapıldığı Türkiye'nin Stratejik Vizyonu (TSV) 2023 Projesi Bartın Toplantısında da İnkum tünel projesini dile getirmişti.

BARTIN SAHİL KENTİ OLACAK
BARTIN SAHİL KENTİ OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2011 Perşembe 12:45:05
Güncelleme :6 Ocak 2011 Perşembe 18:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?