16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Bartın teşvikle büyüyecek

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, teşvik paketini değerlendirdi. Milletvekili Tunç, yeni teşvik sistemiyle Bartın'a yeni yatırımların çekileceğini ve Bartın'ın hızla büyüyeceğini belirtti.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni teşvik sistemiyle Bartın'a yeni yatırımların çekileceğini, 5 yıl önce çıkarılan teşvik kanunundan önemli derecede faydalanan Bartın'ın bölgesel ve sektörsel teşvik sistemi sayesinde de çok daha hızlı büyüyeceğini söyledi.

Milletvekili Tunç, "Bartın, Karabük ve Zonguldak ile birlikte 3. Bölgede yer aldı. 3. Bölgede yeni yatırımlarda Kurumlar Vergisi yüzde 20'den yüzde 4'e düşürüldü. Bartın'a yeni yatırım yapacaklar SSK İşveren payı 5 yıl süreyle ödemeyecek. Yatırımcıya faiz desteği de sağlanacak. 31 Aralık 2010 tarihine kadar Bartın'a yatırım yapacak yeni yatırımcılara bedelsiz hazine arsası tahsisine devam edilecek. 1. ve 2. Bölgelerden Bartın'a taşınmak isteyen Tekstil tesislerine taşınma desteği verilecek, bu yatırımcılardan 5 yıl süreyle kurumlar vergisi yüzde 20 yerine yüzde 5 alınacak, SSK işveren payı alınmayacak, nakliye giderleri hazine tarafından karşılanacak. Bartın'da Bölgesel teşviklerden yararlanacak olan sektörler Bartın'da istihdamı artıracak, Bartın'ın ekonomik ve sosyal durumuna uygun sektörlerdir. Bu sektörlerin özellikle emek, yoğun sektörler olması nedeniyle istihdamı artıracak. Özellikle Bartın'ın ihtiyacı olan ve Bartın'ı kalkındıracak olan ağaç ürünleri, tarım, turizm, madencilik, tekstil, metal eşya, sağlık ve eğitim gibi önemli yatırımların teşvik kapsamında olması da sevindiricidir" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'da Ağaç ve mantar ürünleri imalatı, ahşap mobilya imalatı, Tekstil, giyim eşyası, Eğitim yatırımları, Gıda ürünleri ve içecek imalatı, hayvancılıkta entegre işleme tesisleri, kağıt ve kağıt ürünleri imalatı, Madencilik yatırımları, makine ve teçhizat imalatı, elektrikli makine cihazları, metal eşya, çimento, beton veya suni taştan inşaat amaçlı prefabrik yapı elemanları, Oteller, Sağlık işletmeleri, hastane, tıp ve dişçilik, tehlikeli atık geri kazanımı ve bertaraf tesislerinin teşvikten yararlanacağını kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 12:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?