17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın TSO Ullus'da toplandı

BARTIN TSO ULUS'DA TOPLANDI

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (BTSO) Bartın'ın Ulus ilçesinde toplanarak 1 yıl içinde TSO tarafından yapılan faaliyetler üyelere anlatılarak, kamuoyu ile paylaşıldı.

Bartın'ın Ulus ilçesinde düzenlenen toplantıya Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, TSO Başkan Yardımcısı Hüseyin Akmaz, TSO Meclis Başkanı Halil Çelen, Bartın TSO Meclis Üyesi Ercan Aydın, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve TSO üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan TSO Başkanı İsmail Toksöz, Bartın TSO'nun geçen 1 yıl içinde neler yaptığını, ne tür faaliyetlerde bulunduğunu, üyelere, yatırımcılara ne gibi getiriler sağlamış olduklarını anlattı. Toksöz, "Bu toplantıyı düzenlememizin bir diğer amacı da Bartın merkezden uzak olan üyelerimiz ile olan bağlarımızı sağlamlaştırmak ve onların bir sıkıntıları ve dertleri varsa bire bir kendi ağızlarından almak içindir. Bizden önceki yönetim tarafından başlanan odamızın sosyal hizmet binasının parası ve yan tarafta yer alan fuar alanı olarak planlanan ve mülkiyeti yine odamıza ait olan arsanın bedelinin büyük bir kısmı bizim yönetimimiz zamanında ödenmiştir. Tahmini ödenen rakam 250 bin liradır. Odamızın bünyesinde kurulu olan ve üyelerimizin KOSGEB kredilerinden daha iyi faydalanabilmeleri için açılmış olan sinerji odağı daha önceleri haftada iki gün açıkken yönetim kurulumuzun yoğun çabaları sonucunda KOSGEB Genel Müdürlüğünden daimi bir uzman görevlendirilerek üyelerimizin haftanın her günü sinerji odağından faydalanması sağlanmıştır. Sinerji odağının sürekli çalışması üyelerimize oldukça faydalar getirmiştir. Biraz da rakamlar ile konuşursak, Bartın KOSGEB Sinerji Odağı 2009 yılı faaliyetlerinin en önemli kısmını Acil Destek ve 100 bin KOBİ Kredisi oluşturmaktadır. Bu kapsamda 2009 Ekim ayına kadar KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletme sayısı 287 iken 2009 Ekim ayından sonra bu sayı 863'e çıkmıştır. 15 Ocak 2010 tarihi itibariyle bu sayı bin 150 olmuştur. Acil Destek ve 100 bin KOBİ Kredisine başvuran toplam işletme sayısı 950 olmuş ve bunların 900'ü onaylanmıştır. Veri tabanına kayıtlı olan bin 150 işletmeden 664'ünün kredisi aktiftir yani kabul edilmiştir. 486 adedi ise pasiftir yani reddedilmiştir. Reddedilme sebebi ise 283 firmamızın durumu bankalar tarafından problemli ve kritik oldukları için kredileri onaylanmamış, 45 adetinin evraklarında noksanlıklar olduğu için reddedilmiş, maalesef 158'i ise ya geç kalmış ya da hiç başvurmamıştır. Bu kredi kapsamında Bartın ekonomisine giren tahmini rakam 16 bin 233 liradır. Ulaşılan bu rakamla ilimiz 50. sırayı almaktadır. Bunun dışında kredi anlamında ikinci sırayı sel kredisi almaktadır. İlimizde sel kredisinden faydalanmak için 23 firma başvurmuş bunlardan 21' nin kredisi onaylanmıştır. Kullandırılan bu kredi kapsamında Bartın ekonomisine yaklaşık 1 milyon 750 bin lira gibi bir rakam girmiştir. Bu rakamla da ilimiz genelde 5. sırada yer almaktadır. Görülmektedir ki, odamızın çabaları meyvelerini vermekte ve Bartın'daki yatırımcılarımıza ve tüccarlarımıza sağlanan kredi rakamı yaklaşık olarak 18 milyon liradır" dedi.

"SOSYAL FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR"

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, yatırım ve projelerin dışında TSO'nun sosyal faaliyetlerini de sürdürdüğünü belirtti. Başkan Toksöz, "Bizim için önem arz eden bir diğer faaliyetimizde odamızı ziyaret eden TBMM Meclis Başkanımız Mehmet Ali Şahin'den, Organize Sanayi Bölgemiz için çok büyük önem arz eden, oradaki yatırımcılarımızın ulaşımda çok büyük sorunlar yaşamasına sebep olan OSB Köprüsü'nün yeniden yapılması ile ilgili, odamız yönetim kurulunun yoğun çabaları ile 5 milyon liraya mal olacak köprünün yüzde 50' sini karşılama sözünü aldık. TOBB ile olan ilişkilerimiz daha da yakınlaşmıştır. Odamız üyelerinin faydalanabilmesi için DEİK (Dış İlişkiler Ekonomi Kurulu) ve İGEME (İhracatı Geliştirme Merkezi) il temsilcilikleri alınmıştır. Böylece ithalat ve ihracat yapan firmalarımızın güncel mevzuata daha yakından ulaşması sağlanmaktadır. Diğer odalar ile olan yakın ilişkilerimiz de büyük ölçüde ilerlemeler sağladık. Ülkemizin TBMM Onur Ödülünü alma şerefine nail olmuş tek oda olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Kardeş Oda Protokolü imzalanmıştır. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi de imzalanmıştır. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve meclisi olarak bizler çalışmalarımıza ilk günkü gibi aynı şevk ve heyecanla devam ediyoruz. Amacımız Bartın'a hizmet etmektir. Bizim sizlerden ricamız, bizim bu hizmet sevdamızda unuttuğumuz ya da fark edemediğimiz eksikliklerimiz varsa lütfen bizi bilgilendirin ki bizler bu eksiklikleri tamamlayalım. Amacımız Bartın'ı kalkındırmaksa bunu ancak hep beraber birlik ve beraberlik içinde yapabiliriz. Gelin birlik olalım, birbirimize destek olalım, şu zor günlerde birbirimizin ellerinden tutalım ve hep beraber kaldıralım Bartın'ımızı ayağa. Bartın'ımızın büyümesi hepimizin büyümesidir" dedi.

Bartın TSO Başkanı İsmail Toksöz, büyümek için, ilerlemek için, sonraki nesillere yaşanası bir şehir bırakmak için birlik olmak gerektiğini de sözlerine ekledi.

BARTIN TSO ULUS'DA TOPLANDI
BARTIN TSO ULUS'DA TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 11:58:05
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 12:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?