15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartın Üniversitesi'nde Bahar Şenlikleri

Bartın Üniversitesi (BÜ) tarafından Gençlik Haftası ve Bahar Şenliği etkinlikleri düzenlendi.

Etkinliklerin öncesinde konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartın Üniversite'nin kurulması ile ilgili aşamalar konusunda bilgi verdi.


Bartın Üniversitesinde düzenlenen Bahar Şenliklerinin açılışına Bartın Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Hayrettin İmren, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, daire amirleri, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldı.

Törende konuşan Rektör Ramazan Kaplan, üniversitenin kuruluşu ve üniversitenin kurulacağı bölgeler hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Kaplan, "Öğrencilerimizle de zaman zaman görüşüyoruz. Öğretim üyesi arkadaşlarımıza da anlatıyorum ama bunu fırsat bilerek kampus alanı belirleme konusunda şu ana kadar sürdüğümüz çalışmaları kısaca sizlere arz etmek istiyorum. Üniversitemizin şu anda içinde bulunduğu bir alan var. Seçenekler birisi bu idi.

Fakat burada heyelan tehlikesi olması dolayısıyla kompleks bir biçimde bir üniversite kampusü olmasında sakıncaları içeren bir rapor verildi. Yine basından takip ettiniz, Kozcağız Yolu üzerinde bin 500 dönümün üzerinde bir alan var. Fakat burası dere yatağı. Bu dere yatağının da zemin etütleri ve ileride sel baskınlarına karşı güvenceli olmadığı yönünde DSİ'nin bir raporu var. Bu rapor nedeniyle de söz konusu alanda bir yapılaşma olamıyor. Elbette şunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Bugünkü teknoloji denizin altından tüneller geçiriyor. Fakat bunun maliyetini düşündüğümüz zaman bir takım riskleri alarak yapacağımız harcamalarla milletimizin geleceğini tehlikeye atamayız. Orası su baskınları açısından da tereddütler uyandıran bir bölge durumunda.

Bir 3. bölgemiz var. Ama şu anda önceliği olan bir konuma geçmiş durumdadır. Zonguldak yolu üzerinde Bartın'a girişte Kutlubeyyazıcılar Köyü'nün çevresinde 455 dönüm bir mera arazimiz var.
Bu alanın seçilmiş olmasının temel özelliklerinden bir şehrin girişinde olması, yol üzerinde olması, ulaşım imkanlarının kolay olması ve ilimiz esnafımızın ticari imkanlarını son derece kolay gerçekleştirebilecek olmasıdır. Zaten üniversite kampüs alanını belirlerken de bizler tarafından bu ölçüler esas alınmaktadır. Fakat biz bu konuda 455 dönümlük mera arazisinin bin dönüme kadar kamulaştırma konumuna gelmiş iken, işi neredeyse bitirme aşamasına gelmiş ve imzalama noktasına gelmişken orman idaresinin 455 dönümlük arazi üzerine ormanlık alanlar bulunduğu yönünde bir yazı ulaştı. Bu yazı 455 dönümlük alanın 300 dönümünü elimizden alıyor.

Geriye kalan alanda orada bizim çok fazla bir işimize yaramıyor. Bugün DPT üniversite yerleşiminin seçiminde ön gördüğü ölçülerden bir tanesi bin 500 dönümlük alanın seçilmesidir. Tekrar ediyorum. Akademik anlamda bizim hiçbir sıkıntımız yoktur. Biz şu anda 20 yardımcı doçent, 3 doçent ve 1 profesörü kadromuza katmış durumdayız. Ayrıca 2 fakültemize daha öğrenci almanın yoluna koyulmuş durumdayız. Bunun dışındaki bilgiler kulaktan dolma, gerçekle alakası olmayan bilgilerdir.

Üniversitemizin gelişmesi noktasında fikri olan arkadaşlar doğru bilgiye ihtiyaç duyuyorlarsa müracaat ettiklerinde biz kendilerine her türlü bilgiyi veririz. Onun dışında biz millet olarak Bartın olarak, öğrencilerimiz ve idari kesimimiz olarak üniversitenin biran önce kurulmasına katkı sağlayabilecek hangi birikimimiz varsa bunu devreye sokalım" dedi.
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, konuşmasının ardından etkinliklere gelen misafirler ile birlikte öğrenciler tarafından açılan stantları gezdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 19:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?