17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın üretim merkezi olacak

BARTIN MEYVECİLEKTE ÜRETİM MERKEZİ OLACAK

Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın'ı meyvecilik alanında Batı Karadeniz Bölgesi'nin en önemli üretim merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.

Bartın Merkeze bağlı Serdar köyünde Hüseyin Sömürtaş'a ait bodur elma bahçesinde Tarım İl Müdürlüğü tarafından elma günü düzenlendi. Elma gününe Bartın Valisi İsa Küçük, Bartın Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz ve çiftçiler katıldı. Törende konuşan Bartın Valisi İsa Küçük, "Bartın'ı 2023 stratejik eylem planında da belirttiğimiz gibi ilimizi meyvecilik alanında bölgenin en önemli üretim merkezi haline getirmek istiyoruz. Bartın artık tabancayla değil üretimle, elmayla anılsın. Bartın elmanın yanı sıra ceviz, kiraz, armut, kivi ve doğal olarak yetişen böğürtlen, ahududu, kuşburnu gibi ürünler açısından da ekolojik uygunluğa sahiptir" dedi.

Bartın Valisi İsa Küçük, Serdar köyünde damlama sulama sistemi ile yetiştirilen elma gününde ayrıca, üretilen ürünlerin pazar sorunu olmadığına dikkat çekerek, üretim yapmak isteyenlere her zaman olduğu gibi bundan sonrada destek vereceklerini söyledi.

BARTIN MEYVECİLEKTE ÜRETİM MERKEZİ OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2010 Cuma 13:11:04
Güncelleme :24 Temmuz 2010 Cumartesi 16:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?