17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın valiliği fuara katıldı

Bartın Valiliği ile Bartın Köksal Toptan Lisesi Safranbolu Bölgesel Proje fuarına katıldı.


Ulusal Ajans tarafından koordine edilen Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Projeleri - İyi uygulama örneklerinin yer aldığı Bölgesel Proje Fuarı'nda Bartın Valiliği, "Avrupa'da Mahkumların Rehabilitasyonu ve Resosyalizasyonu" adlı projesiyle, Bartın Köksal Toptan Lisesi ise "Sürdürülebilir Bir Kaynak Olarak Su" adlı projesiyle fuarda sergilenen başarılı projeler arasında yerlerini aldı.

Safranbolu Bölgesel Proje Fuarı, Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından 18-19 Eylül 2008 tarihlerinde gerçekleştirildi. Ulusal Ajans tarafından koordine edilen Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Projeleri'nin yer aldığı Bölgesel Proje Fuarı'nda Bartın Valiliği "Avrupa'da Mahkumların Rehabilitasyonu ve Resosyalizasyonu" projesiyle katılırken, Bartın Köksal Toptan Lisesi "Sürdürülebilir bir kaynak olarak Su" adlı projesiyle fuarda temsil edildi. Safranbolu Bağlar Saray Otelde '' 9 il + 20 Proje - Eğitim ve Gençlik'' programları kapsamında düzenlenen fuara Bartın Valiliği, Bartın Köksal Toptan Lisesi ile Karabük, Düzce, Amasya, Çorum, Kastamonu, Zonguldak, Çankırı ve Sinop illerinden en başarılı 20 proje sergilendi. Fuara, Bartın Valiliği'nin yararlanıcılığında uygulanan "Avrupa'da Mahkumların Rehabilitasyonu ve Resosyalizasyonu" projesini temsilen Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Selma Çelikyay ile Bartın Valiliği Avrupa Birliği Projeleri Danışmanı Simten Birsöz, Bartın Köksal Toptan Lisesine ait "Sürdürülebilir bir kaynak olarak Su" adlı proje adına ise İngilizce Öğretmenleri Muammer Kaya ve Barış Uz ile COMENIUS Programı 2008-2009 Dönemi Comenius Asistanlığı Kurumsal Eşleştirme sonucu Köksal Toptan lisesinde 8 ay süreyle dil asistanlığı yapacak olan Marta Swoboda katıldı.


İki gün süren fuarda çeşitli İllerden gelen ziyaretçiler projeleri inceleyerek bilgi sahibi olurken, fuara katılan Kurumlar da ziyaretçilere hem projelerini hem de illerinin tanıtımını yaptı. Toplam 3 bölgede yapılacak olan Bölgesel fuarların tamamlanmasının ardından bölgesel fuarlara katılan projelerin Ankara'da yapılacak Valorizasyon Konferansı'na katılması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 20:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?