16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Bartın Valiliği Helsinki'de

Almanya'nın Kabelskatal Belediyesi'nin koordinatörlüğünde uygulanan ve Bartın Valiliği'nin de ortağı olduğu "Kırsal Bölgelerde Sivil ve Sosyal İşbirliğiyle Kimlik Oluşturulması" adlı proje kapsamında Helsinki'de çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi.


Amacı Kırsal Bölgelerde bulunan üçüncü sektör organizasyonlarının kapasitelerini geliştirerek kimlik oluşturulmasına katkıda bulunmak olan ve Almanya (Leipzig), Türkiye (Bartın), Finlandiya (Hesinki) ve Fransa'dan (Reunion Island) çeşitli kamu ve sivil toplum kuruluşların yer aldığı konsorsiyum tarafından gerçekleştirilmekte olan projeye ilimiz Vali Yardımcıları Ali Akça ve Türker Öksüz refakatinde İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Ahmet Kutluhan, İl Çevre ve Orman Müdürü Zeki Şaltu, Valilik AB Projeleri Sorumlusu Simten Birsöz, Bartın Kadınlar Dayanışma Derneği'ni temsilen Avukat Göknur Günkızılı, Kurucaşile Ekolojik Turizm ve Ekolojik Tarım Derneği Başkanı Bünyamin Acınal ile Çakraz Turizm Çevre ve Kalkındırma Derneği adına Selahattin Gürpınar katıldı. Helsinki'ye ulaşan grup ilk olarak Helsinki Türk Büyükelçiliği'ni ziyaret ederek Büyükelçi Reha Keskintepe ile görüştü ve ülke hakkında bilgi aldı. Üyesi bulunduğu Uluslararası Konsorsiyum ile birlikte sivil toplumun bölgesel gelişmedeki rolü konulu görüşmelere katıldı. Üçüncü Sektör organizasyonlarının söz konusu ülkeler arası durumunu ve muhtemel gelişme imkanlarının karşılaştırılarak rapor haline getirildiği görüşmeler sırasında Ülkemizde ve İlimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının karşılaştıkları sorunlar dile getirildi.


Özel amaçları yerel mirası korumakla yükümlü ve Sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunan diğer kurumların desteklenmesi ve canlandırılması, 3. sektör organizasyonlarının etkili yönetim, finansman kaynakları, ağ kurma ve gönüllü çekme konularında desteklenmesi, toplumu gönüllü çalışma yönünde motive etme ve kültürler arası yeterlilikler kazandırmak, bölgesel planlama ve kalkınma (doğa parkları, sportif aktiviteler, kültürel faaliyetler, turist çekme vb.) konularında stratejiler geliştirmek olan proje Kırsal alanları çekici kılarak daha büyük şehirlerdeki kişilerin rekreasyon için bu bölgeleri ziyaret etmeleri, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması, ortaklar arasında gerçekleşecek olan deneyim alışverişi iyi uygulamalar raporunun ve sosyal içerme ve farklı konularda eğitimleri içeriyor. 2009 Yılının Ekim ayında Fransa'nın Reunion Adasında gerçekleşecek olan görüşmelerin ardından Uluslararası Konsorsiyumun 2010 Haziran ayı başlarında Bartın'ı ziyaret etmeleriyle 3. Sektör Kılavuzunun ortaya çıkması ve projenin tamamlanması hedefleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 15:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?