17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın ve Kurucaşile arasına tünel

Bartın ve Kurucaşile arasında karayolu bağlantısını sağlayacak tünel yapılacak.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Yaşar Arslan ve Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın ile birlikte Kurucaşile ilçesine yapılan yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Milletvekili Tunç, Kurucaşile ilçesinde tarihi yatırımları başlattıklarını belirterek, ilçenin en önemli sorunu olan yol sorununa el attıklarını, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın 2009 yılında ilçeyi ziyaret ederek başlattığı yol yapım sürecinin yatırım programına alınması, projesinin yapımı ve ardından inşaat ihalesinin yapılmasıyla devam ettiğini, Bartın-Kurucaşile yolunun 24 kilometrelik Bartın-Çakraz arasındaki bölünmüş yol yapım çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu, diğer taraftan da Çakraz-Kurucaşile bölümünde de yol yapım çalışmalarının başladığını belirtti.

Çakraz-Kurucaşile arasındaki 10 kilometrelik bölümün tünellerle geçileceğini belirten Milletvekili Tunç, "Gidiş geliş olarak 20 kilometre tünel inşa edeceğiz. Çakraz-Kurucaşile yolu tünellerle birlikte 500 milyon liraya mal olacak. Kastamonu’nun Cide ilçesi ile Kurucaºile arasındaki yolun proje hazırlıklarının da devam ediyor" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, bin 75 metre uzunluğundaki Amasra tünelinin inşaatının da başladığını tünel çalışmalarının 18 ayda tamamlanacağını, Bartın’daki büyük projelerin ve devasa yatırımların hayata geçmesinden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a teşekkür ettiklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2012 Perşembe 13:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?