17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın yatırımlarla büyüyor

BARTIN ÖZEL SEKTÖR VE KAMU YATIRIMLARIYLA BÜYÜYOR

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da son zamanlarda artış gösteren özel sektör ve kamu yatırımlarının Bartın'ın büyümesine katkı sağladığını belirtti.

AK parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, 8 yılda Bartın'ın ihracatının 8 kat arttığını, şirket sayılarının iki katına çıktığını belirtti. Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Organize Sanayi Bölgesi'nin dolduğunu, OSB'nin genişletilmesiyle ilgili çalışmalara devam ettiklerini, yetersiz kalan OSB köprüsü için de gerekli 3 milyon lira ödeneği aktardıklarını söyledi. Dünya ekonomik krizlerle boğuşurken, ülkemizde ekonomide önemli gelişmelerin yaşandığını ifade eden Milletvekili Tunç, "Bartın'da 300 tarihi ahşap evin restorasyonu ile de çalışmalar devam ediyor. 90 civarında tarihi evin restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığından hibe yardımları ve TOKİ'den kredi sağladık. Maddi durumu iyi olan Bartınlıların devlet yardımlarını beklemeden tarihi evlerini onarım, gelecek kuşaklara aktarması gerekiyor. Bartın'ın yeni kurulan Üniversitesiyle birlikte bir Üniversite kenti olacak" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, "Bartın özel sektör ve kamu yatırımlarıyla büyümeye devam ediyor. Ormancılık alanında da önemli yatırımların yapıldı. Verimli devlet ormanı açısından büyük bir potansiyele sahip olan Bartın'da Ulus Orman İşletme Müdürlüğü ve Bartın Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde ormancılık faaliyetinden geçimini sağlayan Orman köylümüze her yıl 12 milyon lira civarında ödeme yapılıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 15:52:02
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 16:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?