18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Bartın'a 1 metre kar yağdı

BARTIN'A 1 METRE KAR YAĞDI

Bartın'da etkili olan kar yağışı kırsal kesimlerde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bartın merkeze bağlı Arıt Beldesi merkezinde kar kalındığı 50 santimetre, köylerde ise 1 metreye kadar ulaştı.

Bartın merkeze bağıl Arıt Beldesinde kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Beldede kar kalınlığı 50 santimetreye kadar ulaştı.

Arıt Belde Belediye Başkanı Şahidi kuşçu, "Bahar havası gibi geçen kış mevsimi nihayet kendini gösterdi. Her türlü kış hazırlıkları yapılmıştı ama bir türlü kışı anımsatacak seviyede kar yağmıyordu. Ama bu sefer öyle olmadı. Cumartesi akşamı yağmaya başlayan kar, belirli aralıklarla kesintisiz şekilde yağmaya devam etti.

Kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Arıt belde merkezinde 50 cm'yi bulan kar kalınlığı yüksek köylerde 100 cm'yi buldu. Hatta 100 cm'yi geçen köylerimiz bile var. Kesintisiz kar yağışı nedeniyle kısa süreli Arıt-Bartın yolunda aksamalar olmakta, karayolları ekipleri yolu açık tutmak için kesintisiz mücadele vermekte. Arıt Belediyesinin tüm mahallelerinde yolları açık tutmak için belediye ekipleri kesintisiz çalışmakta olup, kısa süreli aksamalar olmasına rağmen mahalle yolları açık. Özel idare ekipleri tarafından da yolları açmak için ekipler çalışmakta olup, yolların bir kısmı açık, bir kısmı kapalı bulunuyor" dedi.

Arıt Beldesini etkisi altına alan kar yağışı belde ve köylerde yaşayan çocukları da mutlu etti. Okulların da tatil olması çocukların tatillerini kar sevinciyle geçirmesini sağladı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 13:04:04
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 13:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?