18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Bartın'a 2. OSB

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Kemik, 2. Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) kuracaklarını, sanayicilerin gelmesiyle birlikte Bartın Limanı'nın ihracat kapısı olacağını söyledi. 

TSO Başkanı Kemik, Bartın'ın teşvikten kazanımının oldukça yüksek olduğunu, ikinci OSB'nin kurulma çalışmalarının başladığını söyledi. İkinci OSB'de halen kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Kemik, bu çalışmalar biter bitmez yatırımcıya arazi tahsisi yapılacağını belirtti. 

Kemik, "Bartın ili teşvik yasasından yaralandı ve parsellerini değerlendirdi. OSB'de mevcut 6 parsel vardı ve hepsini değerlendirdik. Şu anda yeni bir çalışmamız var. Bartın OSB'yi 2 katına çıkarıyoruz. Bu arada sanayicilerimize açık davetimiz var. 5084 sayılı yasa, yatırımdan sonra 5 yıl daha devam edecek. O yüzden bizim çabamız Bartın'daki sanayi sektörünü biraz daha artırmak. Şu anda yatırımlar tekstil sektörü üzerine yapılıyor. Şu günlerde ise Haddehane üzerine talepler var. Bunları değerlendiriyoruz. Çünkü, Bartın bir ihracat kapısı, bir limanı var. İhracat yapan bütün firmaları Bartın'a davet ediyoruz. Biz, ihracata yönelik firmaların çevreye ve insanlara zarar vermediği sürece Bartın'a gelmelerini, Bartın'a yatırım yapmalarını arzu ediyoruz. Bu anlamda bütün Bartınlılar gerekli hassasiyeti gösterecektir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 10:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fehmi AKSAKALOĞLU IP: 88.226.32.xxx Tarih : 26.12.2006 17:56:41
Tebrikler Sn.KEMİK.Bartın'ı örnek yaptınız.Karabük sizden ders almalı.Başarılar