22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartın'a 40 milyon dolarlık yatırım

BARTIN'DA DEMİR ÇELİK ÜRETİMİ

Bartın limanının avantajını kullanmak isteyen demir çelik fabrikaları Bartın'a yatırım yapmaya başladı. Mescier isimli Demir Çelik Fabrikasının Bartın Organize Sanayi Bölgesinde üretime başlayacağını belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'ın demir çelik alanında Karadeniz Bölgesinin en büyük özel sektör üretimine sahip olacağını söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, İl Başkanı Yakup Ulupınar ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte Bartın Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu. Milletvekili Tunç, inşaatı tamamlanmak üzere olan Mescier Demir Çelik Sanayine ait Fabrikayı ziyaret ederek, "Karadeniz Bölgesinin en büyük özel sektör demir çelik fabrikasının Bartın Organize Sanayi Bölgesinde yakında üretime başlayacak. Karabük'te faaliyet gösteren Mescier Demir Çelik Sanayi, Bartın'da 40 milyon dolarlık yatırım yaptı. Bartın OSB'de 32 bin metrekare alanda inşaat çalışmaları tamamlanan fabrikaya 23 bin metrekare yer daha tahsis ettik. Böylece fabrika alanı 55 bin metrekareye çıktı. Fabrikada yılda 500 bin ton üretim yapılacak ve 400 kişiye de iş imkanının sağlanacağı fabrika, Bartın'a yatırım yapma kararı alarak, fabrika inşaatını 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlayan Mescier Demir Çelik Sanayi Sahibi Sabri Mescier'e teşekkür ediyorum. Mescier Demir-Çelik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine ait ve Karadeniz Bölgesinin en büyük demir çelik fabrikası olan tesiste ağırlıklı olarak kalın köşebent ve nervürlü inşaat demiri üretimi yapılacak" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'da sanayicilerimizin doğalgaza kavuştuğunu belirterek, "Karayolu ulaşımındaki iyileşmeler, limanımız, demiryolu projemiz ve havaalanımız büyük sanayici ve iş adamlarımız için en elverişli ilin Bartın olduğunu göstermektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 13:02:03
Güncelleme :4 Kasım 2009 Çarşamba 23:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?