17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın'a kardeş geliyor!

BARTIN-LÜNEN KARDEŞLİĞİNDE FİNALE DOĞRU

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Başkan Yardımcıları Hüseyin Taner Çetin ve Erol Demirkoparanoğlu, Almanya'nın Lünen kenti ile sürdürülen kardeş şehir çalışmaları kapsamında Lünen Belediye Başkanı Hans Wilhelm'in davetlisi olarak gittiği Almanya'da merkezi Essen şehrinde bulunan Almanya Bartınlılar Derneği'ni (ALBARDER) ziyaret etti.

Ziyarette Dernek Başkan Yardımcısı Basri Toprak, Türk Dernekler Birliği (TUDEB) Başkanı Bahri Akalın, Essen Kartenberg DİTİB Fatih Camii Dernek Başkanı Aslan Kaynar, yönetim kurulu ve dernek üyeleri hazır bulundu. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, dernek lokalinde hemşehrilerine hitaben yaptığı konuşmada, Bartın'ın bir dünya şehri olma yolunda hızla ilerlediğini belirterek, Bartın'ın tarihi dokusunu zedelemeden modern bir kent haline dönüştürdüklerini ifade etti. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ''Kardeş şehir çalışmaları için geldiğimiz Almanya'da Lünen kentinde samimi bir şekilde karşılandık. Kardeş şehir projemizin sonuna yaklaştık. Önümüzdeki aylarda Lünen'den bir heyet ilimize gelerek geniş çaplı incelemelerde bulunacaklar. Bartın Üniversitesi ile ilimizde eğitim alanında güçlü bir atılım başlatıldı. Bartın Belediyesi olarak elimizdeki mevcut imkanlar dahilinde en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. İlimizin doğasına darbe vuracak termik santralin Amasra'ya yapılmasını istemiyoruz. Ben elektrik mühendisiyim. Bu tür projeleri iyi bilirim. Hattat Holding tarafından Amasra'ya yapılması planlanan 660 MW x 4 = 2640 MW gücündeki santralin, yöredeki doğayı, tarihi, kültürü ve toplumsal değerleri bitirme projesi olduğu çok açıktır'' dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı 1/100000 ölçekli Bölgesel Çevre Düzeni Planı'nda Amasra'da sanayi tesisi yeri bulunmadığını belirten Cemal Akın, "Amasra'dan kömür çıkarılsın, ancak santral devletin belirlemiş olduğunu alan olan Filyos'a yapılsın" diye konuştu.

Derneğin Başkan Yardımcısı Basri Toprak, Lünen ve Bartın'ın kardeş şehir projesine destek verdiklerini belirterek, Bartın'ın kalkınması için dernek olarak canla başla çalıştıklarını vurguladı. Toprak, ''Avrupa'da yaşayan insanlarımız Bartın'a tatile gittiklerinde başta çöp sorunu olmak üzere bir çok sorun ile karşılaşıyorlar. Biz bu tür sorunlarda belediyemizin bizlere yardımcı olmasını istiyoruz'' dedi.

Daha sonra Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Türk Dernekler Birliği (TUDEB) Başkanı Bahri Akalın'dan platformun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Almanya'daki Türk derneklerinin başarılı çalışmalar yaptığına vurgu yapan Başkan Cemal Akın, TUDEB Başkanı Bahri Akalın'ı çalışmalarından dolayı kutladı. Akalın ise, Türkiye'deki siyasilerin özellikle yöresel derneklere sahip çıkmasını istedi.

BARTIN-LÜNEN KARDEŞLİĞİNDE FİNALE DOĞRU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 10:36:01
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 14:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?