18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Bartın'da 50 tüberküloz hastası var

Tüberküloz hastalığına yakalanan bir hastanın, tedavi olmaması durumunda her yıl 15 bin insana tüberküloz mikrobu bulaştırdığı belirtildi.

Bartın Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, 56 aile hekimine "Tüberküloz ve Doğrudan Gözetim Tedavi" konusunda verilen eğitim seminerinde tüberküloz hastalığı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Her yıl dünyada 9 milyon kişinin tüberküloz (verem) hastalığına yakalandığını belirten Dr. Osman Nacaroğlu, şöyle konuştu: "Bu hastaların yaklaşık iki milyonu tüberkülozdan ölmektedir. Tüberküloz, ilaçlar düzenli kullanıldığında tedavi edilebilen bir hastalıktır. Tedavi olmayan tüberküloz hastası, her yıl 10-15 kişiye tüberküloz mikrobunu bulaştırır. Kesin tedavi doğrudan gözetimli tedavidir. Doğrudan gözetimli tedavi, verem hastasının ilaçlarını her gün bir gözetmen eşliğinde içmesi ve bunun kayıt altına alınmasıdır."

Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, Bartın'da verem hastası 50 kişi bulunduğunu ve verem hastalarının takipleri ve gerekli bilgilendirme ve yönlendirmelerin Aile Hekimlikleri'nde yapıldığını söyledi.

Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Çetin Tozlu ise eğitim seminerinde "Tüberküloz ve Doğrudan Gözetimli Tedavi" konusunda karşılaşılan sorunları hekimlere anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 14:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?