17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın'da 600 kişiye iş imkanı

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti'nin kapatılma davasının neticelenmesinin ardından Bartın başta olmak üzere Türkiye'nin bir çok yerinde fabrika inşaatlarına başlanıldığını söyledi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, AK Parti'nin kapatılması davasının sonuçlanmasının Türkiye'deki inşaat sektöründe hareketlilik getirdiğini, ayrıca yatırımların artığını belirtti. Türkiye'deki istikrar ve güven ortamının sağlandığını belirten TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Tunç, "Teşvik kapsamında yer alan Bartın'da yatırımcılar teşvik yasasının avantajları ile yeni fabrikalar kurmaya devam ediyor. Türkiye'nin bir çok yerinde yatırımlar hızlandı. AK Parti kapatılma davası sonuçlandı. Yatırımcılar bu kararı bekliyordu. Bartın'da Ulus ilçesi Abdipaşa beldesinde 600 kişiye istihdam sağlayacak çorap fabrikası yapılıyor. Üretime 3 ay içinde başlanılması hedefleniyor. Kurucaşile ilçesi Danışment köyüne ayakkabı fabrikası kuruldu. Fabrika üretime başladı. Fabrikada yaklaşık 200 işçi çalışacak. Ulus ilçesi Hocaoğlu köyünde kağıt torba imalatı yapan ancak 2 yıl önce taşınan fabrika, İstanbul'da faaliyet gösteren bir firma tarafından cam işleme imalatı gerçekleştirmek üzere kiralandı. Bu fabrika da kısa süre içerisinde yatırıma başlayacak. Geçen yıl üretime geçen tekstil fabrikası kapasitesini artırdı ve şu an 600 işçi çalıştırıyor. Organize Sanayi Bölgesinde yapımına başlanan Mesciler Metal'e ait haddene inşaatının da kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor" dedi. 

"BARTIN YATIRIMCI İÇİN CAZİP BİR İLİMİZ, GEREKEN HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLIYORUZ" 

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'da yapımı devam eden fabrikalarda fırsat buldukça incelemelerde bulunduğunu, yatırımcıların önündeki engelleri kaldırmak için her zaman hazır olduklarını, bunun için Tek Adımda Yatırım Bürosunu faaliyete geçirdiklerini belirtti. Tunç, "Bartın, teşvik yasası sayesinde önemli ilerlemeler kaydetti. 5 yıl önce Bartın'da sigortalı sayısı 7 bin iken bugün 20 bine ulaştı. AK Parti'nin kapatılması davasının sonuçlanması yatırımcının da moralini düzeltti. Kapatma davasının sonucunun açıklanmasının ardından Abdipaşa beldesindeki sanayicimiz fabrikanın temelini atmaya karar verdi. Diğerleri de inşaatlarına hız verdi" dedi. 

Milletvekili Yılmaz Tunç, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez ve AK Parti Bartın İl Başkanı Yakup Ulupınar ile birlikte Abdipaşa'daki fabrika inşaatında incelemelerde bulunarak, inşaatın yapımını sürdüren firma yetkililerinden bilgi aldı. Tunç, Bartın Organize Sanayi Bölgesi'nin kapasitesinin dolduğunu belirterek, gelecek olan sanayicilere yeni yer tahsisi için OSB'nin yanında 1.5 milyon metrekare alanın OSB kazandırılması çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 13:08:46
Güncelleme :18 Ağustos 2008 Pazartesi 13:14:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kerim demirci IP: 88.249.167.xxx Tarih : 24.08.2008 12:19:27

öncelikle hayırlı olmasını temenni ederim ben şu anda askerim ama abdipaşalıyım inşallah belediyem için hayırlısı olur inşallah askerden sonra görüşmek dileği, sevgi ve saygılarımla kerim demirci