22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartın'da ahşap tekne yapımına devlet desteği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Mehmet Yıldırım, Kurucaşile İlçesi’ndeki ahşap tekne yapım işleri ile uğraşan ustaların, biraraya gelerek, 5048 sayılı yasadan yararlanmalarının sağlanacağını belirtti. Batı Karadeniz Bölgesi’nin gelişimi için oluşturulan komisyonda yer alan Mehmet Yıldırım, Kurucaşile İlçesi’ndeki ahşap tekne ve yat imalatçılarının sorunları hakkında araştırmalar yaparken, tekne ve yat yapımcılığının geliştirilmesi için ustaların 5048 sayılı teşvik yasasından yararlandırılacağını belirtti.

Teşvik Yasası kapsamında yer alan Bartın’ın, mevcut imkanlarını destekleme açısından önemli bir fırsatının olduğunu belirten CHP Milletvekili Yıldırım, hazine arazilerinin kullanılarak tekne ve yat yapımının geliştirilmesinin sağlanacağını kaydetti. Kurucaşile’nin geçmişten geleceğe ışık tuttuğunu belirten Yıldırım, "Bu yasa ile birçok iş kolunu bir çatı altında tutabiliriz. Birçok ahşap tekne ve yat ustamız büyük emekler sarf ederek Türkiye’nin dış piyasada kalkınmasını sağlıyor. Basit bir uygulama gibi gelse de buradan Yunanistan, İspanya, İtalya, ABD ve Fransa gibi ülkelere yat ihracatı yapılıyor. Türkiye ufak da olsa buradan ticaret payı alıyor. Bu tekne ve yat yapımcılığını profesyonel anlamda geliştirmek için yasadan yararlanmamız gerekmektedir. Bütün ustalarla görüşüp hazineye ait yerde ortaklaşa bir tesis kurulması için girişimlerde bulunacağız" dedi.

Ahşap tekne ve yat imalatçısı ustalar ise CHP’nin bu girişimine destek olacaklarını ve böyle bir imkanın sağlanması durumunda daha fazla yat ve teknenin yurt dışına ihraç edileceğini belirttiler.

iha-bartın
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 16:00:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?