18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Bartın'da bir aile ahırda yaşıyor

Bartın'da, evleri yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan 7 kişilik Kaya ailesi, ahırda yaşıyor.


Kaya ailesi, özel bir televizyon kanalında program yapan Seda Sayan'dan yardım istedi.
Bartınlı Erol Kaya, ikisi özürlü 4 çocuğu, eşi ve annesi ile birlikte kaldığı eve oturulamaz raporu verilince evlerinin alt kısmındaki ahıra taşındı.

Bir süre önce evleri yıkılmaması için kalıp direklerini tavana yerleştiren aile sabaha kadar sırayla nöbet tutuyordu. İşi olmayan ve aylardır çalışmayan Erol Kaya, yaşadıkları evlerinin duvarları yıkılmaya ve Bartın Belediyesi tarafından oturulamaz raporu verilince yatak, halı gibi bazı eşyalarını ahıra taşıdı. Zor şartlar altında çocuklarını okula gönderen Erol Kaya, yaklaşan kış öncesi yetkililerden yardım istedi.


SEDA SAYAN'DAN YARDIM İSTEDİ
Erol Kaya, özel bir televizyon kanalında program yapan Seda Sayan'a seslenerek yardım istedi. Belediyenin evlerine oturulamaz raporu verdiğini anlatan Erol Kaya, şöyle konuştu: "Ben ahırda kalıyorum. Evim yıkılıyor. Benim yapabilecek bir şeyim yok. Büyüklerimden, maddi durumu iyi olanlardan destek bekliyorum. Benim yaşlı bir annem var, 3 aydan 3 aya maaş alıyor. O parayla 7 kişi geçinmeye çalışıyoruz. Seda abla benim evim göçüyor ne olur bana yardım et. Yalvarıyorum. Beni kurtar ablacığım." Eşi Fatma Kaya ise evlerinin göçtüğünü belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Biz ahır gibi yerde kalıyoruz, iki yıldır halimizi soran olmuyor. 'Bir şey olduğunda hesabını kim nasıl verecek?' Sizde yanarsınız bizde yanarız. Sen evine kimseyi kabul etme kendi işini kendin gör' diyor arkadaşlarım bana. Ben seni her sabah izliyorum. Herkese yardım ediyorsun. Seda abla bana yardımcı ol, destek ol."
7 kişilik Kaya ailesinin iki çocuğu da evleri yıkılacak korkusu ile konuşma sorunu yaşamaya başladı. Çocuklar banyo yapmak için girmek zorunda oldukları evlerinde gözyaşları arasında banyo yapıyor.


Evin yaşlısı kaynana Fatma Kaya da, evin yıkılmasından değil çocukların altında kalmasından korktuğunu söyledi. Fatma Kaya, "Ne yapacağımı bilemiyorum. Evden çıksak yatacak yerimiz yok. Sonunda bu ev 7 kişiye mezar olacak. Çocuklarım ölürse ben ne yaparım" diye ağladı.


Özürlü kızları Serpil Kaya da okula gittiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti. "Evde korkudan ders çalışamıyorum. Çok üşüyoruz. Ölsek ne olacak"
Kaya ailesi, Seda Sayan ve hayırsever vatandaşlardan uzanacak yardım elini bekliyor.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 20:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?