17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın'da bir ilk!

BARTIN'A İLK KEZ ÜST GEÇİT YAPILACAK

Bartın'da ilk daha bir üst geçit projesi gerçekleştirilerek, hayata geçirilecek.

Birçok ölümle ve yaralamalı kazaların meydana geldiği çevre yolunda vatandaşların güvenliğinin sağlanması için belediye tarafından üst geçit yapılacak.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, üst geçit ile ilgili ihalenin 3 Şubat 2011 tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi. Başkan Akın, "Bartın Belediyesi 2011 yılına hızlı başladı. Belediyemizce yeni bir projenin daha startı veriliyor. Yıllardır halkın talepleri arasında ilk sıralarda yer alan Aladağ altındaki çevre yoluna üst geçit yapımı gerçekleştiriliyor. Geçen yıldan bu yana proje hazırlıkları tamamlanan yatırımlar yılın ilk günlerinden itibaren bir bir ihale ediliyor. Üst geçit de bunlardan biridir. Halkımızın talebi olan yaya üst geçidi yapılması için çalışma başlatmıştık. İlgili kurumlar ile yazışmalarımızı ve ihale dosyamızı hazırladık. 5.5 metre yükseklikte, 30 metre uzunluğunda ve 1,70 genişliğinde inşaa edilecek olan üst geçit, özellikle bu bölgede okula giden öğrencilerimizin can güvenliğini sağlayacaktır. Çelik konstrüksiyon ile yapılacak olan üst geçidi ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalanmasının ve yer teslimin ardından yüz iş günü içinde teslim alacağız. Üst geçit Bartın'da bir ilk olacak" dedi.

Modern kentleşmenin gereği olan tüm projeleri hayata geçirmek istediğini belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Çocuklarımıza ve torunlarımıza her yönüyle gelişmiş, yaşamaktan mutluluk duyacakları bir kent bırakmak dileğimizdir. Bunun için gece gündüz demeden çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 11:36:02
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 11:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?