17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın'da deniz keyfi

Bayram tatili nedeniyle Batı Karadeniz'in tarihi ve turistlik mekanlarına gelen tatilciler, sıcak havayı görünce denizin tadını çıkardı.


Batı Karadeniz Bölgesi'ni 9 günlük tatil için seçenler pişman olmadı. Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nden gelen tatilciler Akdeniz Bölgesi'nde olduğu gibi Batı Karadeniz Bölgesi'nde de deniz keyfi yaşadı. Ankara, Çorum, Yozgat, Kayseri, Karabük, Kastamonu, Bolu ve Çankırı'dan gelen tatilcilerin vazgeçemediği mekanlardan olan Bartın, 100 bine yakın yerli turisti ağırladı. Özellikle otel ve pansiyonların dolduğu Amasra'da sıcak hava tatilcilerin yüzünü güldürdü. İnkumu'na gelen tatilciler havanın güneşli
olmasını fırsat bilerek plaja indi. Denizin de güzel olması sebebiyle tatilciler kendilerini Karadeniz'in serin sularına bıraktı.


Tatilciler Batı Karadeniz Bölgesi'nde denize girmenin keyfini yaşarken, Meteoroloji Müdürlüğü deniz suyu sıcaklığının Batı Karadeniz Bölgesi'nde 20 ile 22 derece arasında olduğunu açıkladı. Deniz suyu sıcaklığı Zonguldak'ta 20, Bartın'da ise 21 derece olarak kaydedilirken, hava sıcaklığı da Bartın'da 25 ile 29 derece, Zonguldak'ta ise 23 ile 27 derece arasında kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 11:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?