17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın'da Denizcilik Lisesi açıldı

İstanbul Tuzla'daki tersanelerde meydana gelen ölüm olaylarının ardından denizcilik ve gemi inşa eğitiminin önemi nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kurulan 10 adet Denizcilik Lisesi'nden biri Bartın'da açıldı.


AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Haziran sonunda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, denizcilik ve gemi inşa sektörüne eleman yetiştirmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda 10 adet Denizcilik Meslek Lisesi'nin açılmasına karar verildiğini, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu okullardan birinin Bartın'da açılmasına karar verdiğini söyledi. Tunç, "Milli Eğitim Bakanımız da uygun gördü, Başbakanımıza ve Milli Eğitim Bakanımıza Bartınlılar adına şükranlarımı
sunuyorum" dedi.


Bu yıl Bartın Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde 30 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlayacak Bartın Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin kendi binasının inşa edilmesinden sonra müstakil bir okul olarak faaliyetine devam edecek. Milletvekili Tunç, Bartın'ın limanıyla, deniz ulaşımına elverişli ırmağıyla, Kurucaşile'de Osmanlı döneminden bu yana geleneksel hale gelen Ahşap Yat ve Tekne yapımcılığı ile Denizcilik Meslek Lisesi için en elverişli illerden biri olduğunu ve okulun kısa süre içerisinde sektöre önemli katkılarda bulunan bir kurum olacağını söyledi.


Denizcilik Anadolu Meslek Liselerine Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı ile öğrenci alınıyor. Sınavda başarılı öğrencilerin mülakat ve beden yeterliliği sınavından geçmeleri, sağlık durumlarının denizcilik eğitimine elverişli olduğunu belgelendirmeleri gerekiyor. Denizcilik mezunlarından gemi yönetimi dalını bitirenler güverte zabiti, makine zabitliği mezunları makine zabiti, gemi elektroniği ve haberleşme dalı mezunları ise elektrik-elektronik zabiti, diğer dallar ile deniz araçları yapımı alanı mezunları teknisyen ünvanı ile denizcilik sektöründe istihdam ediliyor.
Bartın'ın yanı sıra Tuzla, Balıkesir, Bandırma, Bitlis Tatvan, Çanakkale, Biga, Giresun, Tirebolu ve İzmir Konak'da denizcilik liselerinin açılmasına karar verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:17:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?