22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartın'da elektrik kesintisi

Bartın'da, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (BEDAŞ) ait enerji nakil hatlarında meydana gelen patlama sebebiyle kent merkezinin bazı bölgelerine elektrik verilemiyor.

Bartın Telekom Müdürlüğü yakınlarında BEDAŞ'a ait yer altında bulunan enerji nakil hatlarında meydana gelen patlama sonrasında elektrik kesintileri oluştu. Elektrik arızasının ardından bölgeye giden BEDAŞ Müdürü Mustafa Dinçer, patlama meydana gelen kabloların tespit edilmesi için çalışma başlattıklarını belirtti. Kent merkezinin bir kısmına elektrik verilemediğini ve arızanın kısa sürede giderilerek yeniden enerji verileceğini belirten Dinçer, "Patlama yer altında bulunan kablolarda olduğu için arızayı bulmamız zaman alacak. Yer altındaki kablolar 20 yılı aşkın süre öncesinde yapılmış. Artık yaşlı diyebiliriz. Zonguldak'tan arıza kablo arama aracı getirildi ve arızanın tespit edilmesi için süratle çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.

BEDAŞ Müdürü Mustafa Dinçer, maddi kaybın tespit edilmesinden önce arızanın bulunup giderilmesinin daha önemli olduğunu belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2007 Çarşamba 18:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?