22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartın'da İsrail protestosu

Filistin'de ölenler için Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bartın Hükümet Caddesi'nde toplanan yaklaşık 250 kişi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Saadet Partisi (SP), Anadolu Gençlik Derneği, Memur-Sen Konfederasyonu, Bilgi-Der Başkanlığı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteklediği ortak basın açıklaması yapıldı.

Katılımcılar adına konuşan Naci Durmuş, yaptığı açıklamada, "Onurunu kaybetmemiş kardeşlerimize duyurumuz var. Aşağılık, hayvanlardan aşağı nitelenmiş katillerin, müslüman Gazze halkına uyguladığı soykırımı lanetlemek için bugün burada toplandık. Son yedi günde Gazze'yi harabeye çeviren terörist İsrail, Gazze'yi tam bir hava hapishanesine çevirmiştir. Tüm dünya İsrail'i lanetlemektedir. Bizlerde katil İsrail'i lanetliyoruz" dedi.

Ölen Filistinliler için toplu halde dua edilirken, İsrail'in lanetlendiği eylemde "Hepimiz Filistinliyiz", "Filistin'e selam, direnişe devam" şeklinde sloganlar atıldı. Ayrıca "Allah belanı versin İsrail", "Özgür Aksa, İsrailsiz dünya" şeklinde pankartlar açıldı.
Filistin'de ölenler için yapılan eylemde bir vatandaş da kanlar içinde oyuncak bir bebeği sürekli havaya kaldırarak tepkisini dile getirdi. Grup içindeki başka bir vatandaş da eline aldığı Atatürk Posteri ile tüm dünyaya Bartın'dan mesaj yollamaya çalıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 15:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
enes mekeç IP: 88.248.8.xxx Tarih : 2.01.2009 19:04:45

fiListine seLam. direnişe dewam...