17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın'da istihdam toplantısı yapıldı

Bartın'da, İl İstihdamı ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Bartın Valisi İsa Küçük Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Vali Küçük, işsizliğin önlenmesi, istihdamın geliştirilmesi ve iş imkanlarının artırılması için gerekenleri yapacaklarını söyledi.


Bartın İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen İl İstihdamı ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sabri Tutum ve bazı daire amirleri katıldı. Vali İsa Küçük, mesleki eğitimin istihdamdaki önemi üzerinde durarak, "Okullarımız iş ve hayat için insan yetiştirme yuvalarıdır. Okuldan mezun olan herkesin elinden bir iş gelmelidir. Bu anlamda iş hayatına uygun eleman yetiştiren bölümlerin açılmasına önem veriliyor. Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde bu yıl Denizcilik bölümü eğitim öğretime başladı. Önümüzdeki yıl da madencilik bölümünün açılması için çalışmalar yaptık. Öğrencilerimizi son yıllarda Meslek Liselerine eğilimlerinin giderek arttığı görülmektedir. Onların geleceği için, yeni kurulan üniversitemizde ihtiyaç duyulan bölümlerin açılması için çalışmalar yapmalıyız" dedi.


5084 Sayılı Teşvik Kanunu'nun süresinin bu yıl sonu itibaren başvurular açısından sona ereceğini de belirten Vali İsa Küçük, "Yeni Teşvik Yasası ise sektörel ve bölgesel bazda çıkacak. Bu yeni kanun için bizim ilimizin öncelikli sektörleri olarak turizm, taş kömürü ve madencilik, taş toprak sanayi, tekstil, orman ürünleri ve mobilyacılık, demir çelik sanayi, ahşap tekne yapımı alanlarını önerdiklerini ve çalışmaları bu konu üzerine yoğunlaştırmaları gerekiyor" diye konuştu. Bartın Valisi İsa Küçük son olarak işsizliğin önlenmesi, istihdamın geliştirilmesi ve iş imkanlarının artırılması için gereken her türlü tedbiri alarak, çalışmaların yapılacağını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 10:54:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?