22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartın'da kaç dernek var?

BARTIN'DA 219 DERNEK KURULDU

Bartın İl Dernekler Müdürü Ekrem Ali Altuntaş dernek ve sivil toplum kuruluşlarının işleyişleriyle ilgili olarak temel mevzuatlar konusunda sürekli güncel olarak gelişme ve yönetmelikleri takip etmeleri gerektiğini söyledi.

Bartın Aktif İşadamları Derneğinin davetlisi olarak haftalık yapılan kahvaltılı dernek yönetim kurulu toplantısına katılan Bartın Dernekler Müdürü Ekrem Ali Altuntaş, il genelinde 219 derneğin bulunduğunu belirterek, derneklerde en büyük sıkıntının yetişmiş eleman konumundaki personelin uzun süreli dernek bünyesinde kalmadığını dile getirdi. Dernekleri ziyaret etmeleri esnasında veya değişik zamanlarda derneklere yönelik verilen eğitimler sonrasında yetişmiş elemanların bilgi ve birikimiyle dernek bünyesinden ayrılmasının dernekte yasa, yönetmelik ve gelişmeleri takip edemeyerek güncel olamama sorununu ve verilen eğitimlerin de sonuçsuz kalmasını ortaya çıkardığını hatırlatan Altuntaş, Bartın'da tüm STK'ları sevdiğini devleti temsilen gece gündüz tüm derneklerin her konuda emrine amade olduklarını söyledi.

Kendisini davet eden BAKİAD Yönetim Kuruluna teşekkür eden Ekrem Ali Altuntaş, BAKİAD'ın yaptığı çalışmalarla son yıllarda büyük bir ivme kazandığını anlatarak, "BAKİAD ilimize hizmet için çalışan çözüm önerilerini ortaya koyan seçkin ve faal çalışan bir derneğimiz. Güncel konuları dernek işleyiş ve mevzuatını yakından takip eden güncel bir dernek olan BAKİAD'ın iş adamları derneği olması özelliği ile daha çok sorumluluğu, misyonu ve ağır bir görevi var. İlimizdeki tüm dernek ve STK'ları seviyorum. STK'lar insan ve hizmet endeksli kuruluşlardır. Bizim görevimiz derneklerimize üzerimize düşen konularda gece gündüz yardımcı olmaktır. Derneklerde çıtanın yüksek olması için öncelikle güncel olmaları gerekmektedir. Derneklerin işeyişi konusunda bilgi sahibi olunması gerekir. STK'lar Bartın'ın ekonomik ve sosyal alanda problemlerini dile getirip ilgili mercilerle çözüm önerileri üretip ön planda olmalıdırlar. Bartın'ın kalkınması ve gelişmesi için çalışmalar önemlidir, bizler gelip geçiciyiz" dedi.

Dernek yönetim kurulu tarafından düzenlenen kahvaltı programına katılan İl Dernekler Müdürü Ekrem Ali Altuntaş'a teşekkür eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt 3 yıldır her hafta kesintisiz olarak dernek yönetim kurulu toplantılarını gerçekleştirdiklerini yapılan toplantılarda Bartın'ın kalkınması, gelişmesi, ekonomik ve sosyal konuları görüşerek çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Derneklerinin Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'a bağlı bulunduğunu anlatan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, üyelerinin ekonomik ve sosyal alanda bilgilendirerek tek amaçlarının Bartın'ın faydasına kalıcı hizmetler yapabilmek olduğunu söyledi.

BARTIN'DA 219 DERNEK KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 17:24:00
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 17:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?