22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartın'da med-cezir tedirginliği

Ege ve Marmara Bölgesi’nden sonra Batı Karadeniz Bölgesi’nde de deniz suyunun çekilmesi vatandaşları tedirgin ederken, Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, olayın, atmosferdeki değişiklikten kaynaklandığını öğrendiklerini söyledi.

Bartın’ın İnkumu Beldesi’nde deniz kenarında açıklama yapan Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, deniz suyunun 2 ile 4 metre arasında çekilmesinin vatandaşları tedirgin ettiğini belirterek, "İnkumu turistik bir belde. Deniz suyunun çekilmesi turizmcileri de korkuttu. Ancak biz yetkililerle görüştük. Bu durumun jeolojik bir olay olmadığını tamamen atmosferdeki değişiklikten kaynaklandığını öğrendik" dedi.

Vatandaşların, suların çekilmesini deprem habercisi olarak yorumladığını belirten Yalçınkaya, "Ülke genelinde yaşanan bu olaylar, bayram arifesinde ilimize gelecek olan yerli turistlerin endişelenip, turizm potansiyelinde tedirginlik oluşturmuştur. Yer bilimciler ile görüşme yaptık. İnkumu’ndaki su seviyesinin belli oranda çekilmesinin, jeolojik açıdan değerlendirilmemesi gerektiğini, atmosferdeki alçak basınç sebebiyle suyun çekildiğini söylediler. Halkımız rahat olsun" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2005 Pazartesi 12:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?