16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Bartın'da Muay Thai rüzgarı

Türkiye Muay Thai Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan süper lig profesyonel Muay Thai müsabakaları Bartın'da yapıldı.

Müsabakalarda trafik kazasında ölen sporcu unutulmadı.


Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Türkiye Muay Thai Şampiyonası'nı Bartın Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şakir Erdem ile Federasyon Başkan Vekili Hasan Çalışkan, Profesyonel Şubeden Sorumlu As Başkan Ercan Özhan ve yönetim kurulu üyeleri Okşar Yıldırım ile Muzaffer Ilıcak izledi. Türkiye Şampiyonasında en az ilk 3 derece girenler ile milli sporcuların katılabildiği profesyonel süper lig karşılaşmalarında 8 müsabaka yapıldı. Özel maçlarında yapıldığı organizasyona Bartın halkı büyük ilgi gösterdi.


Trabzon'a bölge şampiyonasına giderken trafik kazasında hayatını kaybeden Bartın'ın başarılı sporcusu Tolga Gümüştaş'ın hayatını kaybetmesi üzerine Bartın Muay Thai Antrenörü Hulisi Elmas'ın girişimleri sonucunda profesyonel süper lig müsabakaları Bartın'a alındı.


63.5 kilo'da Eylül Elmas Ankaralı rakibi Dilek Yücel ile, 57 kiloda Meliha Aksu Çankırılı rakibi Esma Göktepe ile, 81 kiloda Şennur Demir yine Ankaralı rakibi Merve Sarıoğlu ile yaptıkları müsabakalarda yer yerinden oynadı. Bartınlı bayan sporculara ödüllerini Bartın Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Şakir Erdem verdi.


Bartın Muay Thai İl Temsilcisi Murat Efendioğlu ve antrenör Hulisi Elmas bundan sonra sık, sık profesyonel kategoride Muay Thai başta olmak üzere Kick Boks, Wushu ve Ashihara maçları düzenleyeceklerini ve İnkumu, Amasra'da organizasyonlar yapacaklarını söyledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 11:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?