17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın'da sel endişesi

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Bartın'da da etkisini sürdürmeye devam ediyor. Uzun süredir aralıksız olarak devam eden yağmur sebebiyle Kirazlık Barajı mevikiinde kayaların dere yatağına yuvarlanması korkuttu. 

Bartın'da uzun süredir aralıksız devam eden yağmur sebebiyle baraj bölgesinde kayaların dere yatağına yuvarlanması olası bir sel endişesi oluşturdu. Tepelerden yuvarlanan kayalar dere yatağının yüzde 80'ini doldururken, suyun rahat akışını da engelledi. Her yağmur yağışından sel endişesi taşıyan Bartınlılar bu kez de baraj bölgesinde yaşanan bu olumsuzluk karşısında tedirgin oldu. 

Bartın Bölge Trafik ekipleri, baraj bölgesini istikametini kullanan sürücülerin kontrollü geçişine izin verirken, Karayolları ekipleri de yuvarlanan kaya parçalarını yol üzerinden alarak trafiğin kapanmaması için çalışıyor. 

Meteroloji Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamalara göre, Bartın ve çevresinde yağmur yağışının pazartesi sabahına kadar devam edeceği, ayrıca aralıklarla da kar yağışının görülebileceği bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2006 Cumartesi 13:17:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?