17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın'da sel korkusu

Bartın'ı etkisi altına alan kar ve yağmur, soğuk hava ile etkisini sürdürüyor. Kar ve ardından başlayan yağmur sonrası Bartın Irmağı sularının yükselmesi vatandaşları tedirgin etti. 

Kar yağışının sona ermesinin ardından etkili olmaya başlayan yağmur, sel tehlikesini de beraberinde getirdi. Yağmur yağışının başlaması ile Arıt Beldesi'nden gelen Bartın Irmağı'nın şehir merkezinden geçen bölümünde yükselen su, vatandaşları tedirgin etti. Daha önce de yaşanan çeşitli taşkınlar ve özellikle 1998 yılında yaşanan sel felaketi sebebiyle tedirgin olan vatandaşlar, yağmur yağışının artması üzerine Bartın Irmağı'nın kenarına gelerek su seviyesini kontrol etti. 

Kızılay Bartın Şubesi Başkanı Sefai Yolcu, yağmur yağışının üzerine ırmak kenarına gelerek incelemelerde bulundu. Bartın Belediyesi itfaiye ve polis ekipleri, saat başı ırmak kenarına gelerek su seviyesini kontrol ediyor. Kızılay Başkanı Sefai Yolcu, ırmaktaki su seviyesini düzenli olarak kontrol ettiklerini, Kızılay Genel Müdürlüğü ile irtibatta olduklarını ve olası bir sel felaketi için teyakkuzda olduklarını belirtti. Yolcu,"2 bin çadır ve binlerce Kızılay gönüllüsü, Bartınlıların hizmetindedir. 2 saat içerisinde olası bir durumda müdahale etme şansımız var. Hava koşulları sebebiyle katalitik, battaniye ve giysi ile sıcak yemeklerimizi en kısa zamanda hizmete sunabiliriz" dedi. 

Bartın Valisi İsa Küçük ise, Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerinin su seviyesini kontrol ettiklerini, sel tehlikesinin şu an sözkonusu olmadığını, olası bir durumda seferber olunacağını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 09:07:33
Güncelleme :8 Kasım 2006 Çarşamba 10:30:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?