22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartın'da toplu konut atağı

Bartın'da toplu konut alanında Aba şirketi tarafından atılım yapılıyor. Son derece modern ve güvenli yapılması planlanan konutların dubleks daireleri temel atılmadan satıldı.


Bartın'da Aba inşaat tarafından 5 bin 817 metrekare alan üzerine 100 dairelik toplu konut yapılıyor. Tek parselde 5 bin 817 metrekare alan üzerine ilk kez yapılan ABA KENT konutların inşaatı 2 bin 337 metrekare oturum, geriye kalan 3 bin 480 metrekare alan üzerine ise yeşil alan ve sosyal aktivite alanlarından oluşacak. Güneş enerjisi ile ısıtma sistemi bulunan toplu konutlarda, üstü açılıp kapanabilen yüzme havuzu, jeneratör ve kapalı otopark ta bulunuyor. Konutların, şuana kadar Bartın'daki konutlarda bulunmayan bir çok özelliği de bulunduğunu anlatan Aba İnşaatın Sahibi ve Şirket Müdürü Ercan Aydın, "Bartın'da bir ilk, tek parselde yapılan 100 dairelik konut. 5 bin 817 metrekare arsanın toplamı yapıldı. 100 metrekareden başlayarak, 210 metrekare dublekse kadar değişik tipte daireler var. Bartın'da olmayan yeni özellikler var. Sitenin açılır, kapanabilir yüzme havuzu, güneş enerji ısıtma sistemi var.

Jeneratörü ve trafosu var. Altı kapalı otoparkı bulunan bir site oluşturduk. 2 bin 337 metrekaresi binaların oturumu, geri kalan 3 bin 480 metrekarenin tamamı yeşil alan. Çocuklar için oyun alanları, yetişkinler için sosyal ve sportif aktivitelerini yapabileceği yerler de düşündük. Binaları sıkış sıkış olmayan 5 bloktan, her blok da 20 daireden oluşuyor" dedi.


TEMEL ATILMADAN SATILDI
ABA İnşaat Sahibi ve Şirket Müdürü Ercan Aydın, konutlardaki 8 adet dubleks dairelerin temeli atılmadan satışı gerçekleştirildiğini, 100 metrekare ve 155 metrekarelik dairelerin taleplerinde ise bir patlama yaşandığını kaydetti. Projenin 10 aylık uğraş sonunda hazırlandığını hatırlatan Ercan Aydın, temel atılmasına başlanılan binaların son derece sağlam inşa edildiğini, inşaatın sürekli mimar ve inşaat mühendisleri ile denetlendiğini de vurguladı. Aydın, şöyle devam etti:
"Zemin etüdü 1.10 oranında çıktı. Zemine göre temel yapıldı. Statik hesaplara göre yapıldı. Bartın'da ilk defa bir inşaatta C25 beton kullanıldı.

Onu da biz yaptık. İnsanlar güvenle, rahatla kafasını yastığa koyabilirler. Rahat rahat uyuyabilirler. Bartın'da artık inşaat sektörü bilinçlendi. Her şey bilinçli yapılıyor. Zemin etütleri, statikleri yapılıyor, C-25 beton kullanılıyor. Sağlam olması için elimizdeki tüm imkanları kullandık. Teknik personel de çok önemli. Bu nedenle 4 mühendis arkadaşımız ve teknikerlerimiz var. Bu inşaat asla denetimsiz yapılmayacak. Konuk sahibi olmak isteyenlere, bankalar özel kredi seçenekleri sunuyor. Konut sahibi olmak isteyenler bize gelsin, biz kendilerine kolaylığı sağlarız" dedi.
ABA inşaat sahibi ve şirket müdürü Ercan Aydın, Ağustos 2010 tarihinde konutların teslim edileceğini de ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 17:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?