16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Bartın'da yağlı güreş şampiyonası

Bartın merkez Terkehaliller Köyü’nde AK Parti Bartın Merkez İlçe Başkanlığı ve Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesi tarafından organize edilen güreşlere Kırkpınar’da 9 kez başpehlivanlık kazanan Ahmet Taşçı, Eyüp Ünlü, Nail Kurt, Ümit Balta, Ziya Ünlü, Yaşar Lale, Reşat Turgut, Şükrü Kazan, Ahmet Kavakçı, Savaş Baş ve Fevzi Taşpınar gibi ünlü pehlivanlar katıldı.
Müsabakalar öncesinde bir açıklama yapan Ahmet Taşçı, Atina Olimpiyatları’na katılan Türk Milli Güreş Takımı sporcularının başarısız olduğunu belirtti.

Ata sporu güreşin dünyada nam yaptığını ve 70 milyonluk ülkede olimpiyatlara sadece 15 sporcunun katılmasının yanlış olduğunu belirten Taşçı, "Yakın zamanda olimpiyatlar oldu ve güreşteki yerimizi gördük. Bana göre çok başarısız bir dönem geçirilmiş oldu. Olimpiyatlarda gerek serbestte, gerek grekoromende daha başarılı sonuçlar bekliyorduk. Ama olmadı ve genelde başarısız bir tablo ortaya çıktı. Türkiye sporcu sayısı olarak az bir sayıyla katıldı. Bu da güreşte Türkiye’nin yetersiz olduğunu gösterdi. Olimpiyatlara 200-300 sporcu ile katılmamız gerekirken biz 15 kişi ile güreş müsabakalarına katılıyoruz. Ata sporunun yerel anlamda desteklenmesi gerekir. Altyapıyı oluşturan yağlı güreştir. Burada başarılı olanlar minderlere geçiş yaparak başarılı olmuştur" dedi.


Ahmet Taşçı, başpehlivanlar kategorisinde yine başpehlivan seçildi. Finalde Eyüp Ünlü ile karşılaşan Taşçı, yaklaşık 20 dakika süren güreşin ardından rakibini tuş ederek şampiyonluğa ulaştı. Baş yarışlarında Eyüp Ünlü ikinci, Fevzi Taşpınar ise üçüncü oldu. Başaltında ise Ahmet Kavakçı birinciliği, Savaş Baş ikinciliği, Fevzi Taşpınar ise üçüncülüğü elde etti.
Güreş Ağası ise Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Abdullah Bacak oldu. Yapılan arttırmada 7 milyar lira veren Abdullah Bacak, ilk güreş ağası olurken, ata sporunu destekleyeceğini belirtti.

BARTIN (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2004 Pazar 10:50:17
Güncelleme :26 Eylül 2004 Pazar 11:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuba sağlam IP: 88.232.102.xxx Tarih : 2.01.2008 16:48:34

böyle insanlarımızı suçluyorsunuzzzz helal olsunn APDULLAH BACAK'A herzaman sevdik saygı duyduk ve duyacağız