22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartın'dan ihracat atağı

BARTIN'DAN FAS'A İHRACAT

Bartın'da üretime başlayan Batı Karadeniz'in en büyük demir çelik fabrikası Mescier Demir-Çelik ilk ihracatını Fas'a yaptı.

Fas'a Bartın Limanından Hacının Ahmet N/V isimli gemiyle 5 bin 750 ton ticari profil demir ihracatı gerçekleştiren Mescier Demir-Çelik Sanayi Genel Müdürü Mehmet Mescier Bartın'da üretime başlayan fabrikalarının ilk ihracatını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bartın'da üretime başlayan fabrikalarından bin, Karabük'teki fabrikalarından da 4 bin 750 ton olmak üzere 5 bin 750 tonluk ticari profil demiri Fas'a ihraç ettiklerini anlatan Mescier Demir-Çelik Genel Müdürü Mehmet Mescier Bartın'daki fabrikanın da üretime girmesiyle 100 bin tonluk ihracat hacminin daha da artacağını dile getirerek bölge ve yurt ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Organize Sanayi Bölgesinde 93 dönümlük alan içerisinde 32 bin metrekare kapalı alanda üretime başlayan Mescier Demir-Çelik Sanayi Şirketi'ni Fas'a yaptığı ilk ihracattan dolayı kutlayan Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Başkanı Birol Dikyurt 40 milyon dolarlık yatırıma imza atan şirket yönetim kurulu ve başkanına teşekkür etti.

Ürettiği lama, inşaat demiri ve köşebendin yüzde 75'ini yurt dışına, yüzde 25'ini de yurt içinde piyasaya sunacak olan demir-çelik fabrikasına çalışmalarında başarılar dileyen BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Bartın'ın, bölgenin ve yurt ekonomisinin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlayan, üretim, istihdam ve ihracat gerçekleştiren tüm sanayicilere müteşekkir olduklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 18:09:03
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 18:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?