18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Bartın'dan Lübnan'a demir ihracı

BARTIN'DAN LÜBNAN'A DEMİR İHRAÇ EDİLECEK

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD)'a iade-i ziyaret için gelen Lübnanlı işadamı ülkesine demir ithalatını Bartın'dan gerçekleştirecek.

Geçen yıl kurban bayramında Lübnan'a 10 kişilik heyetle gezi gerçekleştiren BAKİAD'a Lübnanlı işadamlarından iade-i ziyaret gerçekleştirildi. İnşaat, müteahhitlik, restaurant zinciri, turizm ve lunapark dalında faaliyet gösteren Lübnanlı işadamı ve Lübnan Turizm Acenteleri Birliği Başkan Yardımcısı Ali Hussain Tabaja, Lübnan'da demir ve inşaat malzemesi ticareti yapan işadamı Ömer Faruk Baykal ve Lübnan'da bulunan Halit Aydın BAKİAD'ın davetlisi olarak Bartın'a geldi. 2006 yılında İsrail-Lübnan savaşında Türk halkının yardımlarından çok etkilendiklerini dile getiren Lübnanlı işadamı Ali Hussain Tabaja, "Türk halkı her zaman bize yardım etti. Bu yardımları unutmamız mümkün değil. Türk halkını çok seviyoruz. Özellikle Türk işadamlarının ticaretteki dürüstlüğünü önemsiyoruz. Türk halkına zor zamanımızda yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

BARTIN'DAN LÜBNAN'A DEMİR İHRACATI YAPILACAK

Türkiye Lübnan arasında 2009 yılında 80 milyon dolarlık demir ticaretiyle birinci olan Lübnanlı işadamı Ali Hussain Tabaja Mescier Demir Çelik Fabrikasını ziyaret ederek iş konuştu. Mescier Demir Çelik Fabrikası İhracat Müdürü Gökçe Karakoç ile görüştükten sonra ticaret için el sıkışan Lübnanlı işadamı Ali Hussain Tabaja Bartın'dan ülkesine demir ithalatı yapma aşamasına geldiklerini, ülkesine gider gitmez sipariş geçerek Bartın'la Lübnan arasında demir ticaretinin başlayabileceğini söyledi.

BAKİAD TİCARET KÖPRÜLERİ KURACAK

Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) ile Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'a bağlı bulunan derneklerinin işadamı ve sanayicilere, üyelerine yeni pazarlar bulma ve ticareti geliştirme için çalıştıklarını anlatan BAKİAD Başkan Vekili Aydemir Toksöz Lübnanlı işadamlarına Bartın'a yaptıkları iade-i ziyaretten dolayı teşekkür etti. BAKİAD'ın yurt dışına yaptığı kültürel ve iş gezilerinin meyvelerini vermeye başladığını dile getiren Toksöz, "Tüm çabamız Bartın ekonomisinin canlanması, istihdamın artması, işadamı ve sanayicilerin ticaretini geliştirmesi içindir. Lübnanlı işadamının da altını çizdiği ve önem verdikleri 'ticarette dürüstlük, güvenilir ve referans olma ilkesi' BAKİAD'ın olmazsa olmazıdır' dedi.

BARTIN'DAN LÜBNAN'A DEMİR İHRAÇ EDİLECEK
BARTIN'DAN LÜBNAN'A DEMİR İHRAÇ EDİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 12:51:04
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 21:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?