15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartınlı kızlara da yurt

Milliyet gazetesinin 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası çerçevesinde Bartın'da yaptırılacak kız öğrenci yurdu için protokol imzalandı. Yurt, bağışçı Ceyda Aydede'nin teyzesi Nedret Keten'in adıyla anılacak

Milliyet gazetesinin "Baba Beni Okula Gönder" kampanyası çerçevesinde, bağışçı Ceyda Aydede tarafından Bartın'da yaptırılacak 24. kız öğrenci yurdunun protokolü imzalandı. Bartın'daki kız öğrenciler önümüzdeki eğitim öğretim yılında yurda kavuşmuş olacak.
Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde imzalanan protokol törenine, Bartın Valisi İsa Küçük, bağışçı Global Tanıtım Halkla İlişkiler A.Ş. kurucusu ve Başkanı Ceyda Aydede, eşi Ahmet Aydede ile Milliyet gazetesi İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen katıldı.
Bartın şehir merkezinde yapılacak olan 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurduna, Ceyda Aydede'nin eğitimci olan teyzesi Nedret Keten'in ismi verilecek.

200 öğrenci kalacak
Törende konuşan Bartın Valisi İsa Küçük, 200 kişilik kız öğrenci yurdunun önümüzdeki öğretim yılına kadar bitirileceğini belirterek, "Bartın'da nüfusun yüzde 75'i kırsal kesimde yaşıyor. İlköğretim okulunu bitiren her 100 öğrenciden 52'si liseye gidemiyor. Sorulduğunda, en büyük sorunlarının şehirde kalacak yer olmadığını söylüyorlar. Bu nedenle kız öğrenci yurdu yapılmasına öncelik verildi" dedi.
Kentte her yıl yaklaşık 500 öğrencinin liseye devam edemediğini söyleyen Vali Küçük, "Milliyet gazetesinin bu kampanyası, kamu kesimini olduğu kadar bireyleri de harekete geçirdi. Bartın'da kamu personelinin maaşını dağıtan bankaların verdiği 250 bin YTL tutarındaki promosyon ücreti de bu yurdun yapımı için harcanacak" diye konuştu.
Milliyet gazetesi İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen de törende yaptığı konuşmada, "Ceyda Aydede'nin yaptığı bu bağışın tüm Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum. Tüm dünya, eğitimde kalite üzerine yoğunlaşırken bizler hâlâ temel ihtiyaçlarla uğraşıyoruz. Eğitim sorunlarının çözülmesi için daha fazla Ceyda Aydede'lere ihtiyacımız var. Herkesi eğitime katkı yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Teyzesinin vasiyeti

Bağışı yapan Ceyda Aydede, "Eğitimci olan teyzemin vasiyeti üzerine, onun adına bir bağış yapmak istiyorduk. Bu yardımı yapmak için Milliyet gazetesi bize iyi bir platform oluşturdu. Milliyet gazetesinin yönlendirmesi üzerine yurdu Bartın'a yaptırmaya karar verdik" dedi.

'Hayatını adadı'
Adı yurda verilecek olan teyzesi Nedret Öğretmen'in, hayatını başarılı ve ülkeye faydalı öğrenciler yetiştirmeye adadığını söyleyen Aydede, "Nedret Keten, emekli olur olmaz kendi geleceğini düşünmeden İzmir Bornova'da bir ilköğretim okulu yaptırdı. Okul ve öğrenciler için tüm çevresini seferber etti. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının da okuluyla ilgilenmesini sağladı" diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 18:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?