17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın'lı vekil CHP'yi eleştirdi

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, CHP'nin araştırma önergesinin Anayasa ve iç tüzüğe aykırı olduğunu belirtirken, CHP Milletvekili Önder Sav'ın telefonunu kapatmayı becerememesinden dolayı mağdur olduğunu söyledi. 

CHP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında 'Telekulak'' iddialarıyla ilgili Meclis soruşturması açılmasını içeren önergesi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşülerek reddedildi. Önerge ile ilgili AK Parti Grubu adına Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç konuşma yaparak, CHP'nin önergesinin Anayasa ve İçtüzüğe aykırı olduğunu ileri sürdü. TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "CHP'nin araştırma önergesi Anayasa'ya ve içtüzüğe aykırıdır, Önder Sav telefonunu kapatmayı becerememesinden dolayı mağdur olmuştur. Önergede konu edilen iddialar araştırma konusu olmuştur. Bu konuda AK Parti araştırma komisyonu önerisini Genel Kurulda kabul etmiş ve bir Meclis araştırma komisyonu kurulmuştur. Dinleme iddiaları bahane edilerek AK Parti iktidarı yıpratılmak istenmiştir. İlk bilgiler, Önder Sav'ın bir dinleme mağduru olmadığı, sadece bir gazetecinin telefon röportajıyla ilgili aradığında, Sav'ın telefonunu kapatmayı beceremediğinden kaynaklandığı yönündedir. Hazine'den aldığı yardımı usulüne uygun harcayamayan bir partinin iktidara geldiğinde, Hazine'yi teslim aldığında neler yapacağını bu millet tahmin etmekte zorlanmamaktadır. İktidarı bozmak için yaptığınız ayak oyunlarını bu millet tarafından karşılıksız bırakılacağını mı zannediyorsunuz? İyi niyetli bir önerge değil" dedi. 

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Yılmaz Tunç, muhalefetin hedefinin iktidar olmak olduğunu belirtti. Tunç, "Ancak, bunun yolu da çok çalışmaktan ve milletimizin desteğini almaktan geçer. Siyasi partilerimiz milletin desteğini meşru yollardan alabilmenin gayreti içerisinde olmalıdır. Sanal gündemler oluşturarak, suni tehditler ortaya atarak, milletimizi etkilemek mümkün değildir. Ayrıca böyle bir yol son derece tehlikeli bir yoldur" dedi. 

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Tunç, son olarak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştirerek, "70 milyon dinleniyor diyerek, insanlarımızı tedirgin eden, güvenlik güçlerimizi, istihbarat teşkilatımızı ve devletin kurumlarını töhmet altına sokan açıklamalar bir siyasi lidere yakışmamaktadır" diye konuştu.

...
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 13:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?