22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartınlılar arıtılmış su içecek

Bartın Ulupınar İçme ve Kullanma Suyu'nun arıtma tesisleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) Mehmet Kemik, Kozcağız Belediye Başkanı Meliha Okutay, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, belediye meclis üyeleri, belediye daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, suyun yaşayan bütün canlılar için en önemli doğal kaynaklardan biri olduğunu belirtti. Altıntel, "Su, ekonomik kalkınma, eko sistem, enerji üretimi ve ulusal güvenlik gibi gerekli olduğu birçok sektörde bulunmaktadır. 45 bin nüfuslu kentimizin ihtiyacı olan şebeke suyu, 26 Mayıs 1990 tarihinden itibaren kent merkezine 35 kilometre mesafede bulunan Ulus ilçemize bağlı Ulupınar Bahçecik Mevkii'nden sağlanmaktadır. Ancak ev ve iş yerlerimizden akan Bahçecik suyu, özellikle aşırı yağış ve kar erimelerinde kaynaktan bulandığı ve çamurlu aktığı için bugüne kadar günlük hayatımızda verimli bir şekilde kullanılamamış, içilememiştir. 17 yılı aşkın bir süredir halkımızın sürekli gündeminde olan su arıtma sorununu inşallah biraz sonra yapacağımız açılışla bitirecek, verilen sözlerimizden birini daha yerine getirmiş olacağız.

Belediyemiz arıtma tesisleri 3 ayrı bölgeye yapılan tesislerden oluşmaktadır. Türbe ana arıtma olarak isimlendirdiğimiz 720 metreküp kapasiteli bu görülen tesis ile İmam Hatip Lisesi ilerisindeki ve Orduyeri'ndeki 324 metreküp kapasiteli arıtmaların inşaat bölümleri 135 bin YTL'ye mal olmuş, teknik ve elektronik donanımı da 1 milyan 916 bin 700 YTL'ye İstanbul Arıtım Mühendislik firmasına ihale yolu ile yaptırılmıştır. Bartın'ın 15-20 yıl sonraki ihtiyacına göre inşa edilmiş olan arıtma tesisleri 65 bin nüfusa hitap edebilecek özellikte olup, günümüz teknolojisi, bilgisayar kontrollü otomasyon sistemlidir" dedi.

Konuşmaların ardından arıtma tesisi hizmete açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 15:26:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?