22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartınlılar sema gösterisi izledi

Bartın Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında tasavvuf müziği konseri ile sema gösterisi düzenlendi.


Belediyenin daveti üzerine Bartın'a gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Cumhuriyet Meydanı'nda konser ve sema gösterisi sundu.

Teravih namazı sonrası gerçekleştirilen etkinliği Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra yaklaşık bin kişi izledi. Etkinlik sonrası sahneye davet edilen Belediye Başkanı Cemal Akın, "Bartın'da ilk kez açık alanda sema gösterisi düzenlendi. Halkımız büyük ilgi gösterdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine teşekkür ediyorum. Ramazan boyunca çeşitli illerde ve yurt dışında konserler verecek olan bu güzide topluluğumuz yoğun programlarının arasında Bartın'a gelmeyi tercih etti. Hepsine ayrı, ayrı teşekkür ediyorum" dedi.


Belediye Başkanı Cemal Akın, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Yusuf Kayya'ya çiçek ve Zafer Bayramı anısına Ressam Sururi'nin eseri olan ve orijinali Bartın Belediyesi'nde bulunan Kurtuluş Savaşı'nı anlatan tablonun fotoğrafını hediye etti.

İha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 12:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?