18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel ilköğretim Okulları ve Orta Öğretim Okulları arasında Eğitimde Bilişim İnternet Kültürü Oluşumu (E-BİKO) adıyla düzenlenen yarışmaya katılan ve olimpiyatlarda Dünya 5.si olarak Jüri Özel Ödülü alan öğrenciyi ödüllendirdi.

Ayrıca diğer yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Uluslararası ve ülke çapında resmi ve özel ilköğretim okulları ve orta öğretim okulları arasında E-BİKO adıyla düzenlenen yarışmaya katılan Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi 11/A öğrencisi Öner Özsöz'ın "Yahya Kemal Beyatlı" isimli projesi olimpiyatlarda dünya 5.si oldu.

Proje konusunu seçerken, bu yıl Kültür Bakanlığı tarafından "Yahya Kemal Beyatlı" yılı ilan etmesinden etkilendiğini belirten Öner Özsöz, Yahya Kemal Beyatlı'nın ölümünün 50. yıldönümü olan bu yıl için katkısı olacağını düşündüğünü belirtti.

Yahya Kemal Beyatlı'nın eserleri, hayatı, bilinmeyenleri ve resimlerini içeren bir web sayfası hazırlayan Öner Özsöz'ün bu eseri olimpiyatlarda 27 ülkeden 674 okul, 11 bin 200 proje ile yarıştı. Olimpiyatların finaline kalan Özsöz'ün çalışması finallerde Dünya 5.si olarak Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. Yarışma sonrasında Jüri Özel Ödülü alan Öner Özsöz'e bilgisayar monitörü, 4 Gb flaş disk, kablosuz klavye, fare seti ve 3 yıllık eğitim sigortası verilirken, danışman öğretmene cep telefonu, okula da yazıcı hediye edildi.

DERECE ALAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Milli Eğitim Müdürlüğü yıl içinde yapılan çeşitli yarışmalarda yapılan etkinliklere katılan ve derece alan öğrencileri ödüllendirdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İdris Bakırhan, Şube Müdürleri Maksut Eratik, Yaşar Erbiluncu, Mustafa Turan ve Mevlüt Göçük ile öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Maksut Eratik, öğrencilerinin başarılarının azımsanmayacak kadar önemli olduğunu ve Bartın'daki eğitim ve öğretimdeki başarının dışarıda kanıtlandığını söyledi.

Konuşmaların ardından "Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının Amaç ve Hedefleri" konulu şiir yarışmasında Türkiye 1.si olan Saliha Camcı, Türkiye 2.si olan İlayda Işık ve Türkiye 3.sü olan Sevda Karakaş'a, "Komposizyon Yarışması"nda Türkiye 1.si olan Ezgi Baş, Türkiye 2.si Samet Kızılay ve Türkiye 3.sü olan Açelya Yüksel'e, "Engelli Sorunlarına Toplumsal Bakış" konulu hikaye yarışmasında Türkiye 3.sü olan Emine Özer'e ve Zonguldak, Sakarya, Karabük, Bartın, Sinop, Bolu, Kastamonu, Çankırı, Amasya, Düzce ve Tokat illerinin katıldığı Gonca Dergisinin "Serbest Hikaye" yarışmasında Türkiye 1.si olan Kızılelma İlköğretim Okulu öğrencisi Serhat Sucuoğlu'na ödülleri verildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 14:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?