22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Başbakan Bartın'ı ziyaret etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, askeri ve özel hastaneleri sivil halka açacaklarını söyledi. Bartın’da incelemelerini sürdüren Başbakan Erdoğan, Amasra Belediyesi’ni ziyaret etti.

Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım’dan ilçede hakkında brifing alan Başbakan Erdoğan, belediye çıkışında, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Amasralılar’a sağlık müjdesi veren Erdoğan, "Askeri hastaneleri sivillere açma çalışmalarımız bitmek üzere. Önümüzdeki günlerde Türkiye’de bulunan bütün özel hastaneleri sivil halka açacağız. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle bu durumdan SSK’lılar kolaylıkla yararlanacaklar. Daha önceden SSK’lıların hastane eczanelerinde kuyruk oluşturmasına son verdik. Onlara emekli sandığı ve Bağ-Kur’lular gibi eczanelerden ilaç almalarını sağladık" dedi.

17 Aralık tarihinden sonra Türkiye’nin çemberini genişlettikleri ifade eden Erdoğan, "Özellikle İslam ülkeleri arasında büyük önem kazandık. İsrail ve Filistin gibi ülkeler arasında barışı sağlamak için bize büyük görev düşüyor. Dışişleri Bakanımız Abdullah Gül, önümüzdeki günlerde İsrail ve Filistin’e ziyaretlerde bulanacak. Bölgede barışı sağlamak için çalışacağız" diye konuştu.

Türkiye’de artık her hafta zam devrinin sona erdiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, KDV’de büyük bir indirime gittiklerini, ancak petrol ve petrol ürünleri ile ithal ürünlere bir şey yapamadıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan, Amasra Belediyesi’nden ayrılırken çocuklara Yeni Türk Lirası dağıttı. Başbakan Erdoğan’ın dağıttığı 5 YTL’yi almak isteyen çocuklar izdihama neden oldular. Başbakan Erdoğan, daha sonra balık yemek için bir balık restorana geçti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 18:49:10
Güncelleme :1 Ocak 2005 Cumartesi 18:52:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?