16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Başbakan Erdoğan Bartın'da

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Geçmişte yapılanları unutmadık. Memlekette taş üstüne taş koyanları da unutmayız. Almanya, Fransa ve İngiltere savaşı geride bırakarak sanayileşti, Türkiye ise seyretti" dedi.
 

Partisinin Bartın mitinginde yaklaşık 15 bin kişiye hitap eden Başbakan Erdoğan, 6.5 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye'nin dünyanın 17, Avrupa'nın ise 6. büyük ekonomisi seviyesine yükseldiğini söyledi. Erdoğan, iktidarları döneminde ülkenin her köşesine ayırım yapmadan hizmet götürdüklerini belirterek, muhalefetin sürekli çamur ve iftira kampanyası yürüttüğünü iddia etti.


Başbakan Erdoğan, muhalefete çatarak sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Baykal, sen ne yaptın onu söyle. Senin bir dikili taşın var mı onu söyle. Sen Enerji Bakanlığı yaptın, bu milleti akaryakıt istasyonlarında kuyruğa mahkum ettin. Otomobile benzin, evlerimize gaz yağı alamadık senin bakanlığın döneminde. Sen Maliye Bakanlığı yaptın, bizi deliksiz kuruşa mahkum ettin. İkinci Dünya Savaşı sonrasında Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkeler savaşı geride bırakarak sanayileşti. Türkiye ne yaptı?"


Türkiye'nin bu ülkeler sanayileşirken seyrettiğini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Avrupa demokrasi ile büyürken, biz daha hangi konuları tartışıyoruz. Milletin hür iradesine ipotek konulmuyor muydu? Demokrasi ağır yaralı değil miydi? Hukuk devleti çaresiz değil miydi? Siyaset, derbeder koalisyonlarla siyaset olmaktan çıkmamış mıydı? Dünyada çalınan her kapı Türkiye'nin yüzüne kapatılmıyor muydu? Bugün yine bu milletin karşısına çıkan, sizden oy isteme pişkinliğini gösterenler o gün siyasettedeğil miydi?Türkiye önüne bakıyor. Bu ülkenin 230 milyar dolar gayri safi yurt içi hasılası varken, 6.5 yılda bunu üzerine 520 milyar dolar koyarak 750 milyar dolara çıkardık. Sayın Bahçeli, sen bu ülkede 3.5 yıl başbakan yardımcılığı yaptın. Ülkeyi IMF'ye borçlandırmaktan başka ne yaptın? Senin 28.5 milyar dolar borcunu biz ödedik ve 8 milyar dolara kadar düşürdük. Neden bırakıp gittin."


SANDIKTAN TÜRK DEMOKRASİSİ GÜÇLENEREK ÇIKMALI


Başbakan Erdoğan, 29 Mart günü vatandaşlardan sandığa giderek iradelerini ortaya koymalarını istedi.
Sandıktan Türk demokrasisinin daha da güçlenerek çıkması gerektiğini anlatan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Biz, 'Biz kazanalım' derdinde değiliz. Biz, 'Türk demokrasisi kazansın' derdindeyiz. Biz milletin efendisi olmak için değil hizmetkarı olmak için bu yola çıktık. CHP'de böyle bir anlayış da yok zaten. Ne diyor sayın Baykal, 'İsterse bir vatandaş telefonda hükümete küfretmeli, hakaret etmeli. Biz telefonda ağız tadı ile küfredemiyoruz' diyor. Ayıptır
ayıp. Sen bir lidersin ya. Sayın Baykal bu ifadeleri gece 12'den sonra kullan. Bak çocuklarımız ahlakını bozacaksın. Şifreli kanallarda konuş bunları. Tutturmuş bir televizyon. Buyur çarkıfelek var. Televole var orada şovunu yap. Sen çıkarsan ben de seyrederim. Ama asıl şovu bu millet Pazar günü sandıkta yapacak, sandıkta."
"Açtığımız yolların üzerinden gidiyorlar. Gelin, 220 kilometre hızla giden trene binin. 9 bin kilometre duble yol yaptık, gelin görün" diyen Erdoğan, "330 bin derslik yaptık insan bir teşekkür eder" ifadelerini kullandı.
"Eczane kuyruklarında ne çileler çekti benim vatandaşlarım" diye konuşmasını sürdüren Erdoğan, bunları AK Parti iktidarının kaldırdığını söyledi.
Hastaların eskiden hastanelerde rehin alındığını anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Ölüleri bile rehin alıyordunuz. Şimdi var mı böyle bir şey? Sosyal güvencesi olmayanı hastaneye yaklaştırmıyordunuz. Şimdi var mı böyle şey? İstediğin hastaneye gidersin doğum yaptırılır ve çocuğa 18 yaşına kadar sosyal güvence sağlanır. Siz borçlandınız biz ödedik. Konut edindirme yardımı topladınız vatandaştan paraları. Maaşından kestiniz. Şimdi onların parasını da biz ödüyoruz. 3 katrilyon ödedik. Daha ne yapalım? 13
katrilyonnema ödedik. Devlet vatandaşına borçlu olmaz dedik ve bu paraları ödedik."


Milletin avukatı olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Farkımız bu. Tuzakları, hileleri, organize suç ortaklıkları deşifre oluyor bunların. Türkiye'nin demokratikleşmesinden, büyük bir güç olmasından rahatsız olanlar var. Ama biz Türkiye'yi dünyanın en güçlü ülkesi durumuna getirmek için yola çıktık. Bu yolda ilerliyoruz."


Mitinge eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bartın Belediye Başkan adayı Emin Özkan, Amasra Belediye Başkan adayı Hayrettin Işıkaltın, Ulus Belediye Başkan adayı İrfan Ekmekçi, Kurucaşile Belediye Başkan adayı Mehmet Zihni Sayın, Abdipaşa Belediye Başkan adayı Yaşar Dönmez, Kumluca Belediye Başkan adayı Metin Çetin, Kozcağız Belediye Başkan adayı Mustafa Karaman, Arıt Belediye Başkan adayı Şahidi Kuşçu ve Hasankadı Belediye Başkan adayı Zeki Erdoğan ile birlikte
halkı selamladı.
Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda partililere kırmızı ve beyaz karanfil atarken, küçük bir çocuk Başbakan'a Bartınspor kaşkolu hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 15:44:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?