22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Başkan adayından ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Belediye Başkan adayı Cemal Selim Karakaş, Bartın'daki ajans, gazete, radyo, televizyon ve internet gazetecilerini ziyaret etti. Başkan adayı seçilmesi durumunda hayata geçirmeyi düşündüğü projelerini açıkladı.


CHP Bartın Belediye Başkan adayı Cemal Selim Karakaş, CHP İl Başkanı Hakan Ceylan, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Gümüş ve Belediye Meclis aday adayı Aykut Oktay Ulu Bartın'daki gazete, televizyon, ulusal ajans, internet gazetecileri ziyaret etti. İHA Bartın bürosunu ziyaret eden CHP Belediye Başkan adayı Cemal Selim Karakaş, projelerini anlattı. Cemal Selim Karakaş, "Öncelikle Bartın'da 15 yıldır süren seçilmişlerin ve atanmışların kavga ortamını değiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Seçilmiş ve atanmışların kavga lüksü olmadığını düşünüyorum. Bunun çeşitli örneklerini geçmişte yaşadık. Hepimizin temsil ettiği siyasi görüş var. Halka hizmet için o makamlara geliyoruz. Bartın'da yaşayanlara zarar verme lüksümüz yok. Bu ortam geçmişte zarar verdi. İnsanlarla barışık olmamız gerekiyor. Tüm siyasi partiler, seçilmiş yöneticilerin, demokratik kitle örgütlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu ortam sağlanırsa çok şey değişir. Bir yumruk şeklinde hareket edersek, bir Eskişehir, Manisa ve Kayseri örneklerindeki gibi kentimizin yükseleceğini düşünüyorum. Aday olan tüm arkadaşlara başarılar diliyoruz. Seçim sürecinde birbirimizi yıpratmayalım. Seçim sonrasında da yine hep beraber olalım. Memleketimize hizmet edelim" dedi.

"BARTIN'I MARKA YAPALIM"

CHP Belediye Başkan adayı Cemal Selim Karakaş, Bartın'ın Türkiye'nin en güzel yerleşimlerinden birisi olduğunu ve tanıtımının yapılarak marka kent olabileceğini belirtti. Karakaş, "Türkiye'nin en güzel kentlerinden birinde yaşıyoruz. Bartın'ın vizyonunu değiştirmeli ve Bartın'ı marka yapmalıyız. Bartın ile birlikte Amasra isminin de anılmasını sağlamak için projeleri gündeme getirmek istiyorum. Belediyenin hazır projesini gündeme getiriyorlar. Biz de Yalı projesini hayata geçirmek istiyoruz. Suyumuza yüzümüze dönelim. Hem ırmak hem yalı. Kent merkezinin çepeçevre dolaşan 15 kilometre uzunluğunda ırmağımız var. Kullanma kaynakları ve kavşak suyu var. Bunların tümünü değerlendirip suyumuza yüzümüzü dönelim. Yaşanan sel felaketleri vatandaşın ırmağa sırtını dönmesine sebep oldu. Irmak kenarlarının temizlenmesi bile çok şeyi değiştirir. Çok ciddi bir proje hazırlıyoruz. Belediye kaynakları çok iyi kullanılmıyor. Tasarruflu gidilirse çok ciddi miktarda kaynak da oluşturabiliriz. Turizm sezonunun başlangıcı önemli. Kent giriş ve çıkışlarında Bartın'ın vizyonunu oluşturmamız gerekir. Giriş çok önemli. Köye mi kente mi giriyoruz belli değil. Onu ivedilikle değiştirmeliyiz. İmajı değiştirmek çok önemli. Kent merkezinde tuvaletlerimizi ivedilikle elden geçirmemiz gerekir. Engelliler için daha fazla tuvalet yapmalıyız. Buna yönelik bir çalışma içerisindeyiz. Yaşlı ve kimsesiz yaşlılarımızın mağdur olduğunu biliyoruz. Onlara yönelik bir projemiz de var. Bunlar ivedi yapmamız gerekenler " dedi.

"GARAJLARIN YERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"
CHP Belediye Başkan adayı Cemal Selim Karakaş, Bartın garajının olduğu bölümün halkın kullanım alanı olarak açılması için garaj yerinin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. İtfaiyenin de kent merkezine hakim olan bir tepeye kurulması gerektiğini belirten Karakaş, "Bartın ırmağını da ilgilendiren o projeye katkısı olacağını düşüneceğimiz belediye garajının, başka bir yere taşınarak o alanın halkın hizmetine kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. İtfaiyenin yerini de değiştirmemiz gerekiyor. Bu kaynakların devletten elde edilmesi mümkün değil. Bunlara kaynak oluşturacak projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Bizim Bartın'da mimar, mühendis ve sivil toplum kuruluşlarına ihtiyacımız var. Hem partimizin hem kendimizin ilkeleri doğrultusunda katılımcı demokrasiden yanayız. Sivil Toplum Kuruluşları ve kentte yaşayan bireylerin görüşünü alarak hangi projeleri oluşturacağımızı ortaya koyacağız. Belediye meclisinin de büyük çoğunluğunu kazanmaya gayret edeceğiz. Kent konseyi ve ilgili meclislerinin belediye yönetimlerine aktif bir şekilde katılmasını sağlayacağız. Oradan gelen önerilerin tümünü değerlendirmeye alacağız ve birlikte yürütmeye çalışacağız. Halka hizmet için yola çıkıyoruz.

Proje ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Belediyenin en büyük gelir kaynaklarından birisi limandır. 1/ 5000 ölçekli nazım planları yapıldı. Yeni imar planları oluşturmamız mümkün olmadı. Liman çevresinde depolama alanları oluşturmamız gerekir. Kentteki iş hacmi artırıyor. Rusya ve Karadeniz ülkelerine yaş sebze meyve ihracatı var. Bunları paketleyecek dış pazara sunacak tesisler kurulabilir. Bu doğrultuda çalışma yapacağız. Bartın'daki gençlerimizin iş alanlarını oluşturacak şekilde projeleri zaman içinde ortaya atacağız. Üniversiteden yararlanacağız. Bilimsel yaklaşımları önemsiyoruz. Hızlı çözümlerle projelerimizi uygulamaya sokacağız" dedi.


CHP Bartın Belediye Başkan adayı Cemal Selim Karakaş, proje ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından yapılacak çalışmaları zaman, zaman kamuoyu ile de paylaşacaklarını söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 18:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?