17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Başkan şiir yarışmasında 1. oldu

Ankara Polis Akademisi Başkanı Vadi Çiçekli, "Bir daha düşün" isimli şiiriyle bir yarışmada ikinci oldu. Polis Akademisi Başkanı Çiçekli, 300 YTL ödül kazandı.


Bartın Belediyesi 12. Kitap Fuarı kapsamında bu yıl 11. kez düzenlenen şiir yarışmasına 45 il, KKTC, Azerbaycan ve İsveç'ten toplam 157 kişi 393 şiirle katıldı. Bartınlı şair Hasan Bayrı'nın adının yaşatılması amacıyla geleneksel olarak düzenlenen yarışmanın jüri üyeliklerini Altay Öktem, Betül Tarıman, Can Sinanoğlu, Müslim Çelik ve Necla Orhan yaptı.


Yarışmada, İstanbul'dan Emin Şir "Kayıtdışı Tarihsel Gazel" isimli şiiriyle birinci oldu. Ankara Polis Akademisi Başkanı Vadi Çiçekli "Bir Daha Düşün" isimli şiiri ile ikinci, İzmir'den Alper Akdeniz'in "Dört Mevsim Aşkı Tattım Ellerinde" isimli şiiri de üçüncü oldu.


1949 yılında Aydın'da doğan ve 2006 yılından itibaren Ankara Polis Akademisi Başkanlığı görevini yapan Vadi Çiçekli'nin daha önce de, "18.15 Yalova Vapuru, Bırakın Ağaçlar Beklesin Dağları, Şiir Yürürlükten Kalkmadı Daha ve Rüzgarın Getirdikleri" isimli şiirleri bulunuyor.


Polis Akademisi Başkanı Vadi Çiçekli, Çağın Polis Dergisi'nde de zaman zaman makaleler yazıyor. Hasan Bayrı Şiir Yarışması'nda ikinci olan Ankara Polis Akademisi Başkanı Vadi Çiçekli, yarışma gereği 300 YTL ödül kazandı.
Yarışmaya Bartın, Ankara, Balıkesir, İzmir, İstanbul, Van, Denizli, Malatya, Isparta, Çankırı, Karaman, Edirne, Karabük, Sinop, Diyarbakır, Zonguldak, Antalya, Hatay, Gaziantep, Kocaeli, Çanakkale, Çorum, Adana, Batman, Düzce, Manisa, Amasya, Kayseri, Eskişehir, Aydın, Sivas, Kahramanmaraş, Muğla, Samsun, Kırıkkale, Afyon, Adıyaman, Mersin, Bursa, Erzurum, Bolu, Giresun, Uşak, Siirt ve Erzincan ile Azerbaycan, İsveç ve KKTC'den amatör ve profesyonel şairler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?