22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Başkan Vali'yi ziyaret etti

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Valisi Halil Işık'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Vali Halil Işık, Başkan Cemal Akın ile seçilen belediye meclis üyelerine gönülden başarılar dilediğini söyledi.

Bartın'ın potansiyelinin ve zenginliklerinin yüksek olduğunu ifade eden Bartın Valisi Halil Işık, bu potansiyel ve zenginliklerin harekete geçirilmesinde belediyenin de önemli görevleri bulunduğunu belirtti. Vali Işık, "Bu görevler çok onurlu, aynı zamanda da zordur. Yeni bir heyecanla göreve başladınız. Kamuoyunun istekleri doğrultusunda öncelikleri tespit edip güzel hizmetler vereceğinize inanıyorum. Türkiye'de ihtiyaçlar çoktur, imkanlar o kadar geniş değil. Bu görevlere talip olmakla büyük zorluklar üstlenmiş oluyorsunuz. Ancak sizin ve meclis üyelerinizin iradesini görmekten memnuniyet duyuyorum. Bilgi, birikim ve tecrübelerinizle güzel hizmetler vereceğinize inanıyorum. Allah utandırmasın" dedi.


Bartın'ın iyi tanıtılmasının turizmin geliştirilmesine de bağlı olduğunu anlatan Vali Işık, "Safranbolu ve Amasra turizmini Bartın'a da çekmek lazım. Deniz turları ile Amasra'yı, ırmak turları ile Bartın'ı tanıtmalıyız. Bu konular hepimizin destek vererek gerçekleştirebileceği konulardır. Projelerimizi hayata geçirirken sadece öz kaynaklarımızla değil, Avrupa Birliği fonları desteğiyle de gerçekleştirebileceğiz inancındayım. Seçim döneminde tüm adaylar projelerini ortaya koydular. Kendi projelerinizin yanı sıra diğer adayların projelerinden de halkın tasvip ettiklerini değerlendirmeye alıp daha da geliştirerek halka sunacağınız kanısındayım" dedi.
Bartın Belediye Cemal Akın, "Halkımız teveccüh eyledi, bizi bu göreve getirdi. Bartın'a yapılacak hizmetleri tek başına yapmak mümkün değil. İmkanlar kıt da olsa sizlerin ve halkımızın destekleri ile Bartın'ı ileri götüreceğiz. İsraf etmeden Bartın'ı yöneteceğiz. Bartın 3 bin yıllık bir şehir. Ancak tanınmayan bir şehir. Bartın'ı layık olduğu seviyeye çıkarmak istiyoruz. Gerek AB fonları, gerek kendi imkanlarımız, gerekse yap-işlet-devret yada yap-sat ile Bartın'ı ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda geliştireceğiz. Bu amaçla belediye hizmetlerinin daha verimli hale getirilerek geliştirilmesi için göreve başladığımdan bu yana belediyedeki daire müdürlerimizle yoğun olarak toplantılar ve istişareler yapıyoruz. İnşallah bunlar iyi sonuç verecek" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 17:10:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?